Efficiënt thuiswerken met de Microsoft Teams Free Edition

2 minuten leestijd
Efficiënt thuiswerken met de Microsoft Teams Free Edition

Nu het openbare leven grotendeels is stilgelegd door het coronavirus krijgen veel bedrijven en organisaties te maken met vraagstukken met betrekking tot thuiswerken. Gelukkig zijn er goede tools voorhanden waarmee effectief op afstand kan worden gewerkt. Zo kunnen je medewerkers plaats- en tijdonafhankelijk werken en blijft je organisatie productief en flexibel tijdens elke situatie.


Thuiswerken met één tooling

De meest voor de hand liggende instrumenten om op afstand te werken zijn telefonie- en videotoepassingen, chatten en online vergaderen. Daarnaast willen veel organisaties ook de mogelijkheid hebben om samen te werken in documenten en bestanden veilig te delen en bewerken. Voor al deze toepassingen is een groot aanbod van verschillende leveranciers beschikbaar. Maar het is natuurlijk het meest praktisch om al deze tools in één integrale oplossing tot je beschikking te hebben. Microsoft Teams biedt een integrale oplossing voor samenwerken binnen én buiten bedrijven en organisaties. Met Teams werk je met iedereen samen in dezelfde virtuele plek, waar je ook bent.

Wat is Teams?

Samenwerken verhoogt de productiviteit en efficiëntie, mits dit op een goede manier is ingericht. Kennis delen en samenwerken kan via e-mail, telefoon en chat, maar ook via de nieuwste technologische tools, zoals Microsoft Teams. Deze tooling brengt jouw medewerkers, processen en gegevens bij elkaar en biedt teamleden de mogelijkheid om gezamenlijk in hetzelfde document te werken en te chatten met elkaar. Daarnaast kunnen gegevens gemakkelijk en snel met elkaar worden gedeeld. De integratie met andere tools van Microsoft 365 zorgt ervoor dat samenwerken nóg makkelijker wordt en medewerkers zorgeloos thuiswerken.

Microsoft Teams Free Edition

Veel organisaties hebben al beschikking over de tools om samen te werken, maar maken hier nog geen gebruik van. Als je organisatie in Microsoft 365 werkt, kun je al aan de slag met Teams. Ook voor organisaties die nog niet met Microsoft 365 werken is het mogelijk om laagdrempelig te starten met Teams. Microsoft biedt hier namelijk een gratis versie van aan. Zo kun je als organisatie vrijblijvend gebruikmaken van de basisfunctionaliteiten van Teams, zoals chatten, audio- en videogesprekken voeren, online vergaderen, bestanden delen en opslaan en je scherm delen. De Microsoft Teams Free Edition kan worden ingericht tot 300 medewerkers. Hiermee kun je snel en laagdrempelig aan de slag en zorg je ervoor dat jouw medewerkers hun werkzaamheden flexibel kunnen uitvoeren, zelfs als ze thuiswerken.

Productief thuiswerken: wij helpen je graag!

Benieuwd hoe je de vraagstukken rondom thuiswerken kunt beantwoorden? Wij helpen je graag! Plan vandaag nog vrijblijvend gesprek in, dan nemen we contact met je op. Dit is uiteraard ook mogelijk op afstand. Samen lopen we de belangrijkste zaken door waarmee jij en je collega’s eenvoudig flexibel kunnen werken met de beste toepassingen. Zo kan jouw organisatie op weg naar productiviteit en efficiëntie, zelfs in tijden van crisis.