Drie redenen waarom goed getraind personeel belangrijk is

3 minuten leestijd
Drie redenen waarom goed getraind personeel belangrijk is

Veel werknemers maken in hun privéleven gebruik van de nieuwste technologie. Ze zijn hier inmiddels zo aan gewend geraakt dat ze ook zakelijk gebruik willen maken van een ruim aanbod aan apps en devices. Om dit te kunnen faciliteren is het belangrijk dat jouw organisatie meegaat in de digitale transformatie. Goed getraind ICT-personeel staat hierbij aan de basis.


Door alle nieuwe technologische innovaties die elkaar in rap tempo opvolgen is het voor ICT’ers soms lastig om up-to-date te blijven. Toch is dit heel belangrijk. Door te investeren in opleidingen en trainingen investeer je ook in je gehele bedrijf. Je verdient het geld later dubbel en dwars terug. Hoe? Wij geven je de drie belangrijkste redenen om te investeren in goed getraind personeel.

Beter functioneren met getraind personeel

Met hoogwaardig en kwalitatief opgeleid personeel verhoog je de productiviteit en efficiëntie. Door de stijging aan kennis verminder je bovendien het aantal fouten dat wordt gemaakt. Zo voorkom je dus het verlies van klanten. De positieve impact is vaak al direct merkbaar doordat de opgedane kennis uit een cursus meestal meteen al in de praktijk kan worden gebracht. Opleidingstrajecten hoeven ook niet per se lang te zijn om de kennis van jouw medewerkers te vergroten. Vooral binnen de ICT, een markt die zich zeer snel ontwikkelt, bieden korte cursussen een uitkomst. Zo functioneren jouw ICT-medewerkers beter binnen jouw organisatie.

Gekwalificeerd personeel is schaars

Technisch gekwalificeerd en getraind personeel is moeilijk te vinden. Als bedrijf is het dus verstandig om te investeren in opleidingen en trainingen. Zo voorkom je dat je op zoek moet gaan naar nieuw personeel én kun je jouw huidige personeel sterker binden aan je organisatie. Breng eerst in kaart wat het niveau van je medewerkers is. Is ergens een tekort aan kennis? Bied dan de juiste trainingen of opleidingen aan om je personeel het gewenste niveau te laten bereiken. Je huidige werknemers voldoen op die manier aan de eisen van je organisatie en jij bespaart jezelf de zoektocht naar nieuw hoogwaardig personeel. Medewerkers worden bovendien multi-inzetbaar.

Een boost voor je bedrijfsimago

Door je personeel op te leiden verbeter je het imago van je bedrijf. Jouw personeel is immers het uithangbord van je organisatie. Als je als bedrijf laat zien dat je investeert in je personeel, bijvoorbeeld met trainingen, dan trekt dat de aandacht van werkzoekenden. Jouw bedrijf wordt aantrekkelijker om voor te werken. Zo wordt het een stuk gemakkelijker om je vacatures in te vullen. Het aanbieden van scholing is ook een goede motivatie voor je huidige personeel. Je laat zien dat je graag wil investeren in je werknemers en dat je er alles aan doet om hun werk zo makkelijk en leuk mogelijk te maken. Daarnaast zorgt het voor een verbetering van jouw imago richting je klanten. Als zij merken dat je investeert in je personeel, dan laat je zien dat je ook investeert in de dienstverlening richting de klant.

Wil jij altijd op de hoogte blijven?

We brengen regelmatig blogs en whitepapers uit waarin we inspelen op belangrijke technologische trends. Blijf jij graag op de hoogte van het laatste nieuws en interessante ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze e-mails en geef je voorkeuren door.

Wil jij altijd op de hoogte blijven?

We brengen regelmatig blogs en whitepapers uit waarin we inspelen op belangrijke technologische trends. Blijf jij graag op de hoogte van het laatste nieuws en interessante ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze e-mails!