De DDoS-wasstraat: bescherm je organisatie tegen DDoS-aanvallen

2 minuten leestijd
De DDoS-wasstraat: bescherm je organisatie tegen DDoS-aanvallen

Het is een van de grootste nachtmerries voor ICT-managers: een aanval van buitenaf op je ICT-omgeving. De DDoS-wasstraat beschermt 24/7 tegen DDoS-aanvallen. Zo blijft je ICT-omgeving altijd bereikbaar!


De DDoS-aanval (Distributed Denial of Service) is een veel voorkomende bedreiging waarbij internetcriminelen proberen om bedrijven digitaal onbereikbaar te maken. Dit heeft grote gevolgen voor de productiviteit en dienstverlening. Het principe is eenvoudig: tijdens een DDoS-aanval versturen (vaak besmette) computers heel veel verzoeken naar een applicatie of server. Op die manier raakt de server overbelast en onbereikbaar. Dankzij de DDoS-wasstraat blijft je organisatie beschermd.

Altijd bereikbaar

De DDoS-wasstraat zorgt ervoor dat organisaties beschermd zijn tegen ongewenste aanvallen en daardoor altijd bereikbaar blijven. Het DDoS-verkeer naar je ICT-omgeving wordt niet geblokkeerd, maar ‘gewassen’. Op deze manier worden het DDoS-verkeer en het legitieme verkeer van elkaar gescheiden, waarna het schone verkeer weer naar het eigen netwerk gaat. De dienst, website, applicatie of het e-mailverkeer blijft dus gewoon werken. Medewerkers merken over het algemeen niets van de omleiding.

Nationale Beheersorganisatie Internet Providers

De DDoS-wasstraat is een initiatief van de stichting Nationale Beheersorganisatie Internet Providers (NBIP). Deze non-profit stichting is ruim tien jaar geleden opgericht door een aantal clouddienstverleners en internetserviceproviders die samen de strijd tegen onder andere DDoS-aanvallen aangaan. Deze krachtenbundeling geeft de wasstraat veel capaciteit die alleen maar groeit.

Snelle reactietijd

De wasstraat detecteert een DDoS-aanval volautomatisch (binnen vijf minuten), waarna het verkeer automatisch langs de DDoS-wasstraat wordt geleid. Het wassen begint binnen enkele minuten. Omdat bijna geen enkele aanval hetzelfde is, kan de reactietijd variëren tussen enkele seconden en vijf minuten. De DDoS-wasstraat werkt volautomatisch en dag en nacht. Wanneer nodig wordt handmatig het verkeer omgeleid.

Privacy

Uiteraard wordt er geen informatie gedeeld over de gebruikers van de DDoS-wasstraat of over het aantal aanvallen. Data die door de DDoS-wasstraat gaat wordt uitsluitend bekeken om de werkwijze te verbeteren.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Al onze cloudklanten zijn automatisch beschermd tegen DDoS-aanvallen dankzij het gebruik van de innovatieve wasstraat. Benieuwd naar onze gehele clouddienstverlening?