Mijn eerste maanden zijn voorbij gevlogen!"

Mandy Kempff - Trainee support engineer

Begin september ging ik aan de slag als trainee support engineer bij Acknowledge. Als trainee ben je eigenlijk fulltime bezig om te leren. Je doet dit vooral bij Acknowledge zelf, zodat je ook het bedrijf en je nieuwe collega’s leert kennen. Ik heb veel zelfstudiedagen, maar krijg hiervoor wel de juiste tools aangeleverd door Acknowledge. Als aanvulling daarop volg ik ook trainingen voor certificaten die ik moet behalen. Er is daardoor een mooie afwisseling tussen zelfstudie en het volgen van trainingen.

“Door het toepassen van ITIL 4 kan ik organisaties helpen”

De eerste maand van het traineeship was vooral technisch, met een Security & Privacy Awareness- training en de training IT voor niet-IT’ers. Maar de focus lag op het behalen van de certificaten voor MS-900 en AZ-900, onderdeel van Microsoft 365 Fundamentals. In de trainingen leer je alles over de moderne werkplek van Microsoft, zodat we klanten hierbij goed kunnen ondersteunen. Ik kan mensen nu alles vertellen over de Microsoft-licenties die het beste bij hun bedrijf passen! We kregen bovendien een ServiceDesk Operators-training. In de tweede maand van het traineeship hadden we meeloopdagen en soft skills-trainingen, bijvoorbeeld voor communicatie en assertiviteit. Zo heb ik geleerd dat eerste indrukken ontzettend belangrijk zijn en dat zelfs je LinkedIn-pagina hierbij een grote rol speelt. We hebben ook ons ITIL 4-certificaat voor beheer behaald. Heel leerzaam! Nu kan ik door het toepassen van ITIL 4 een organisatie helpen te verbeteren.

“Ik vond het écht leuk om mee te kijken met klanten!”

Mijn eerste maanden zijn voorbij gevlogen! Ik heb heel veel geleerd en veel nieuwe mensen mogen ontmoeten. Het was ontzettend leuk om de kans te krijgen zoveel interessante trainingen te volgen. En ook de meeloopdagen bij klanten van Acknowledge waren heel leerzaam. Ik vond het écht leuk om mee te kijken met klanten! Je ziet dan in de praktijk wat je zelf gaat doen en kan ook meteen alle vragen stellen die je hebt met betrekking tot de baan als support engineer. Ook maak je dan al bijzondere dingen mee. Ik mocht bijvoorbeeld naar binnen in de operatiekamer in het Catherina-ziekenhuis en moest dan ook een volledig pak aan zoals de dokters. Dat vond ik wel heel bijzonder.


Ook op zoek naar een leuke baan?

Ben je na het lezen van deze ervaring benieuwd geworden naar onze organisatie? Bel, app of mail onze corporate recruiters. Samen met jou zoeken zij naar jouw ideale baan bij Acknowledge!


We horen graag van je!

Ben je na het lezen van deze ervaring benieuwd geworden naar onze organisatie? Bel, app of mail onze corporate recruiters. Samen met jou zoeken zij naar jouw ideale baan bij Acknowledge!

Neem contact op