Bij Acknowledge krijg ik de kans om meteen aan de slag te gaan in een nieuwe technische rol.

Jordy Senders - DevOps-engineer

Ik kreeg bij Acknowledge de kans om een flinke carrièreswitch te maken. Een jaar of zes werkte ik in een supportrol voor twee verschillende webhostingproviders. Dat was vooral probleemoplossend werken op applicatieniveau en ik was echt toe aan een nieuwe uitdaging. Mijn huidige werk als DevOps-engineer voor Secure Webhosting sluit op mijn vorige functie aan, al kan ik nu dieper de techniek in duiken. Ik mag me vooral bezighouden met de onderliggende motor waar een applicatie op draait.

“We proberen steeds nieuwe technieken uit”

Vrijwel alle technieken die worden gebruikt binnen Secure Webhosting zijn nieuw voor mij en er wordt steeds geïnnoveerd door collega’s om mij heen. De webhostingwereld in zijn algemeen ziet er qua infrastructuur in grote lijnen hetzelfde uit. Het leuke van Secure Webhosting is dat er actief gekeken wordt naar nieuwe technieken om de nog jonge dienst te verbeteren en vorm te geven. Zo is mijn collega bezig met een project dat hij zelf heeft geïnitieerd. Door nieuwe technieken te testen en uit te proberen maken we stappen om onze hostingomgeving nog veiliger, stabieler en sneller te maken. Dat is in onze wereld natuurlijk bepalend.

“Heel gaaf: ik mocht direct mijn eigen project beginnen”

Bij binnenkomst kreeg ik direct de vrijheid om een eigen project te starten, heel tof natuurlijk. Dat eerste project is het opzetten van een kennisbank die onderdeel gaat worden van een nieuw klantenportaal. De kennisbank wordt in eerste instantie ingezet voor klanten van Secure Webhosting. Op de tweede plaats wordt hij nu al gebruikt door ons eigen team en de standbydienst in de vorm van (werk)instructies die ondersteunen bij het verhelpen van een storing. Naast dit project heb ik de kans gekregen om vooral de eerste maanden veel theoretische kennis op te doen door middel van trainingen. Ik focus me nu voornamelijk op beheertaken en het verbeteren van procesefficiëntie door automatisering. We zijn een klein team, maar beheren enkele honderden machines. Om dit betrouwbaar en schaalbaar te kunnen houden is het belangrijk zoveel mogelijk processen en taken te automatiseren, zodat de beheerlast afneemt. Ik geniet er dan ook van om verbeteringen in processen aan te brengen en de ruwe randen te polijsten. Mijn doel dit jaar is om de omgeving van Secure Webhosting zelfstandig te kunnen beheren.


Verhalen van andere collega's


Ook op zoek naar een leuke baan?


We horen graag van je!

Ben je na het lezen van deze ervaring benieuwd geworden naar onze organisatie? Bel, app of mail onze corporate recruiters. Samen met jou zoeken zij naar jouw ideale baan bij Acknowledge!

CTA - Neem contact op