De opmars van video als communicatiemiddel

Door het toepassen van videocommunicatie-oplossingen worden werkzaamheden sneller, efficiënter en optimaler uitgevoerd. Wil je dat de implementatie van videoconferencing in jouw organisatie succesvol verloopt? Dan is het heel belangrijk om werknemers actief mee te nemen in de veranderingen. De basis voor een goede adoptie binnen je gehele organisatie is de inzet van een goed werkende en intuïtieve communicatieoplossing.

Geen hoge investeringskosten


De afgelopen jaren zijn de kosten van het afnemen van videocommunicatie flink gedaald. Daardoor zijn investeringen nu vaak al binnen een half jaar terugverdiend. Nieuwe kostenmodellen voor videoconferencing zorgen voor een laagdrempelige instap. Zo gaan organisaties gemakkelijker van start met videocommunicatie.

Goedkoop alternatief


Door de opkomst van videocommunicatie vinden vergaderingen niet meer altijd in fysieke vorm plaats. Medewerkers hebben de mogelijkheid om vanuit een externe locatie deel te nemen aan een online vergadering. Door online samen te werken blijft collega’s van een andere vestiging daardoor een lange (auto)reis bespaard.

Grotere effectiviteit


Het is bewezen dat videocommunicatie met klanten en partners efficiënter is dan audiosessies. Met behulp van video kun je woorden kracht bijzetten door emoties, gelaatsuitdrukkingen of documenten te delen. Met deze toevoeging van non-verbale communicatie begrijpen gesprekspartners elkaar beter. Dit voorkomt miscommunicatie, waardoor de samenwerking soepeler en sneller verloopt.

Benieuwd naar de ontwikkelingen en voordelen van videoconferencing? En wat het voor jouw organisatie kan betekenen?