(function(d,s,i,r) { if (d.getElementById(i)){return;} var n=d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0]; n.id=i;n.src='//js.hs-analytics.net/analytics/'+(Math.ceil(new Date()/r)*r)+'/554273.js'; e.parentNode.insertBefore(n, e); })(document,"script","hs-analytics",300000);
testmsg

DiSC

Er zijn in de markt veel modellen en manieren om inzicht te verschaffen in de persoonlijke stijlen van je medewerkers. Veel van die modellen blijken te generaliserend of te complex te zijn. Als je geen psychologische achtergrond hebt, maar toch op eenvoudige wijze diepgaand inzicht wil krijgen in de talenten van je (nieuwe) medewerkers dan zoek je een methode die flexibel in te zetten is. Onze DiSC experts helpen je hierbij.

Vraag hier vrijblijvend advies aan over assessments
DiSC assessments bij Acknowledge
DiSC assessments bij Acknowledge

DiSC is een uitermate geschikte manier om snel mooie mensgerichte resultaten te bereiken

 

DiSC is gebaseerd op “the emotions of normal people” van de Amerikaanse psycholoog dr. William Marston. Gedragspsycholoog John Geier vertaalde deze inzichten in een profiel dat wereldwijd verspreid werd en nu door miljoenen mensen omarmd wordt. Enthousiast? Wij bieden je de volgende mogelijkheden op het gebied van DiSC:

DiSC analyse (individueel)

We nemen bij medewerkers een digitale DiSC test af. Daarna onderbouwen we wetenschappelijk de resultaten van de analyse. Doel: inzichten geven in omgaan met veranderingen, gewoontes, prioriteiten en communicatiestijlen.

DiSC teamdoorsnede (voor managers)

Op basis van de ontvangen DiSC tests ontvang je een teamdoorsnede met korte uitleg van de resultaten per stijl. Vaak geeft dit een goede verklaring van dynamiek in een groep en geeft tips om deze dynamiek op een natuurlijke manier te beïnvloeden.

DiSC en communicatietraining

Alles staat of valt met goede communicatie. Met de DiSC en communicatietraining krijg je inzicht in communicatiestijlen van anderen en hoe hier mee om te gaan. De training wordt afhankelijk van je situatie opgebouwd.

DiSC masterclass (teamverband)

De masterclass geeft je een laagdrempelige uitleg over de stijlen, hoe je ze herkent en praktijkvoorbeelden die passen bij het werkveld van de deelnemers. Doel: de resultaten uit de persoonlijke analyse direct in de praktijk gebruiken.

DiSC individuele opvolging

Als onafhankelijke derde gaan we gesprekken met medewerkers aan. Wat is jouw talent volgens DiSC? Zet je dat talent in? En wat is jouw toegevoegde waarde? Uiteraard zijn we vooraf geïnformeerd over je organisatorische doelstellingen.

Dit levert de training transitiemanagement je op

ONTDEK EN BENUT TALENTEN

Til medewerkers naar een hoger niveau dankzij de positieve insteek en laagdrempeligheid.

JUISTE COMMUNICATIESTIJLEN

Medewerkers zijn een combinatie van stijlen. Met DiSC combineer je de beste communicatiestijlen.

CONFLICTEN OPLOSSEN

Je pakt de vicieuze cirkel van terugkerende conflicten en onderlinge kwesties effectief aan.

Vraag hier vrijblijvend advies aan over assessments