Mobile Device Management

Mobiele devices zijn onmisbaar voor elke organisatie die plaats- en tijdonafhankelijk werken wil faciliteren voor medewerkers. Dankzij een goed Mobile Device Management beheer je alle mobiele apparaten waar de medewerkers in jouw organisatie mee werken.

Met een sterk Mobile Device Management (MDM) kun je vanaf één centraal punt op afstand de mobiele devices in jouw organisatie configureren, beveiligen en ondersteunen. Zo hoeven jouw medewerkers niet meer op locatie te komen voor hun updates of het wijzigingen van instellingen. Bedrijfsgegevens zijn beschermd op ieder persoonlijk of zakelijk device, waardoor je altijd aan de wet- en regelgeving voldoet. Bovendien kunnen apparaten die verloren of gestolen zijn selectief worden vergrendeld of gewist.

De digitale transformatie

Veel van de huidige werknemers zijn opgegroeid met tal van technologische innovaties die ze als normaal beschouwen. Ze verwachten er daarom ook zakelijk over te kunnen beschikken. Denk hierbij aan het ruime aanbod aan apps en de hipste devices, zowel functioneel als qua design. Daarnaast hebben medewerkers steeds vaker de behoefte om flexibel en mobiel te werken. Deze trend heeft als gevolg dat samenwerken op afstand steeds belangrijker wordt. Organisaties die meewillen in de digitale transformatie kunnen er daarom niet omheen om mobiele devices aan te bieden. Om de veiligheid van deze apparaten te garanderen is het belangrijk om een duidelijk Mobile Device Management op te stellen.

Bring Your Own Device

Binnen het MDM is het belangrijk op om te overwegen op welke manier mobiele devices in je organisatie worden ingezet. Jouw beleidskeuze bepaalt of je medewerkers veilig mobiel kunnen werken. Zo kunnen medewerkers hun eigen apparatuur gebruiken, Bring Your Own Device (BYOD). BYOD heeft als grote voordelen dat de medewerker al vertrouwd is met de apparatuur en dat de organisatie kan bezuinigen op de aanschaf van dure apparatuur. Voor de ICT-afdeling is het echter een grote uitdaging om alle verschillende devices van diverse leveranciers en met uiteenlopende systemen te managen. Bovendien is bij verlies, diefstal of schade onduidelijk wie ervoor verantwoordelijk is en is het juridisch gezien lastig om bedrijfsgegevens te beheren op privétoestellen.

Choose Your Own Device

Genoeg redenen om toch Choose Your Own Device (CYOD) te overwegen, waarbij medewerekrs een apparaat van de organisatie krijgen. Medewerkers kiezen dan een apparaat uit een lijst van devices die door jouw organisatie zijn goedgekeurd. Je bepaalt als werkgever zelf hoeveel merken en typen devices je beschikbaar stelt. Dit beperkt de werkdruk van het devicemanagement aanzienlijk. Vervolgens beslis je of de mobile devices gebruikt mogen worden voor privédoeleinden, ook wel Corperate-Owned, Personally-Enabled (COPE) genoemd. Zorg hierbij dat het organisatiebeleid voor het Mobile Device Management duidelijk beschrijft wat dat privégebruik precies inhoudt.

Onze expertise voor jouw MDM

We begrijpen dat nieuwe technologieën, de wens om altijd en overal te kunnen werken en de hoge verwachtingen van de werkplek de druk op organisaties vergroten. Wij denken graag met je mee! Vraag nu een vrijblijvend gesprek aan met een van onze experts.