(function(d,s,i,r) { if (d.getElementById(i)){return;} var n=d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0]; n.id=i;n.src='//js.hs-analytics.net/analytics/'+(Math.ceil(new Date()/r)*r)+'/554273.js'; e.parentNode.insertBefore(n, e); })(document,"script","hs-analytics",300000);
testmsg

Social engineering onderzoek

Social engineering of social hacking is een techniek waarbij kwaadwillenden een aanval ondernemen door de zwakste schakel binnen security aan te pakken. Namelijk de mens die gebruikt maakt van de techniek. Bij zulke aanvallen wordt geprobeerd om vertrouwelijke informatie te achterhalen waarmee dichter bij het aan te vallen systeem kan worden gekomen.

Interesse in een social engineering onderzoek? Vraag vrijblijvend meer informatie aan!
Social engineering onderzoek
Social engineering onderzoek

Test de mensen binnen je organisatie met een social engineering onderzoek!  

 

Veel mensen zijn zich niet bewust van het feit dat deze vorm van hacken bestaat en ook daadwerkelijk veel wordt gebruikt. Organisaties zijn hier dan ook meestal niet scherp genoeg op. Om wel voor een bepaalde scherpte binnen de organisatie te zorgen is een goede bewustwording van groot belang.

Om voor die bewustwording te zorgen voeren we een social engineering onderzoek uit. Dit onderzoek geeft zeer goede inzichten in de awareness, scherpte en reactie op dit soort aanvalstechnieken. Hierbij gebruiken we gesimuleerde social engineering activiteiten die vergelijkbaar zijn met hoe dit soort aanvallen in de praktijk voorkomen. 

  • Simulated phishing. Via e-mail achterhalen van (inlog)gegevens of installeren van malware op het netwerk.
  • Mystery guest. Een bezoek aan een organisatie op basis van een fictieve afspraak om te onderzoeken waar security issues aanwezig zijn. Het doel is om te kijken in hoeverre een onbevoegd persoon kan binnenkomen en toegang kan krijgen tot vertrouwelijke informatie. Daarnaast wordt er in de praktijk getest of het mogelijk is om hardware of spyware van buiten de organisatie achter te laten.
  • Simulated vishing. Telefonisch benaderen van medewerkers. Geven medewerkers vertrouwelijke informatie aan onbekenden? Hier kan een ethical hacker zich voordoen als bijvoorbeeld en servicedesk medewerker en vragen om de gebruiker zijn inloggegevens.

De bevindingen van een social engineering onderzoek worden duidelijk geformuleerd in een rapportage met concrete actiepunten voor een verbetering en/of consolidatie van de bewustwording rond social engineering binnen de organisatie. 


De voordelen van IT security bij Acknowledge

SOLIDE BASIS

IT security als strategische bescherming voor je organisatie.

ORGANISATIECONITUÏTEIT

Oplossingen ondersteunend aan bedrijfsprocessen.

KOSTENEFFICIËNT

Ingericht op basis van efficiency en je functionele behoeften.

Vraag vrijblijvend meer informatie aan over een social engineering onderzoek!

 

zie welke klanten voor Acknowledge kiezen