(function(d,s,i,r) { if (d.getElementById(i)){return;} var n=d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0]; n.id=i;n.src='//js.hs-analytics.net/analytics/'+(Math.ceil(new Date()/r)*r)+'/554273.js'; e.parentNode.insertBefore(n, e); })(document,"script","hs-analytics",300000);

Wat zijn we trots!

Onze nieuwe website is live. Na diverse brainstormsessies, ontwikkelprocessen, stappenplannen, meetings en de nodige kopjes koffie mogen we dan eindelijk zeggen: het resultaat mag er zijn!

Het is begonnen met het idee om de website beheersbaarder te maken. Met ons oude platform was dat niet mogelijk. En dan de look and feel, die was ook wel aan een opfrisbeurt toe.

Onze collega’s van Comaxx weten alles van gave websites, dus met hen gingen we in gesprek.

Dennis-en-ik_01.jpg

Ready, set, go

We zijn gestart met het 15 stappenplan van Comaxx. Dit plan faciliteert het volledige ontwikkelproces. We begonnen met het opstellen van een goede online strategie. Vervolgens maakten we een grafisch plan door middel van crowdsourcing. Het uitschrijven van de ontwerpwedstrijd leverde ons ruim honderd inzendingen van topontwerpers over de hele wereld op. Je kijkt nu naar de winnaar!

Onze interne ontwerpers zijn aan de slag gegaan met vervolgpagina’s, het responsive ontwerp en omzetten van het grafische ontwerp naar een werkende website. Dit deden zij door middel van de modernste technieken. Voor de kenners onder ons: HTML5, CSS3 en jQuery.

Toen de website volledig was getest op alle browsers en apparaten is het Content Management systeem (CMS) geïnstalleerd en geconfigureerd. Eindelijk konden de marketing- en communicatiemedewerkers los!

De techniek

Wij hebben gekozen voor Concrete5 CMS omdat:

- De website nu beheersbaar is (het is namelijk specifiek gemaakt voor de eindgebruiker)

  • Eenvoudig beheer van content
  • Rechtenstructuur om met het hele team effectief aan de website te werken

- Je alle content aan elkaar linkt en dus alleen boeiende content deelt met je bezoekers

- Het handig is om veelgebruikte functionaliteiten toe te voegen (door de uitgebreide plugin marketplace)

- Het mogelijk is (complexere) maatwerk modules te bouwen (Concrete5 is opgezet volgens de laatste programmeerstandaarden PHP 5.6, Zend Framework)

Vooruit denken

Hoe wij onze website boeiend houden? Wij hebben bloggers, marketingjongens, communicatiedames én website experts. Teamwork dus!

Jouw online profilering

Ben jij bezig met je online profilering? Neem dan eens contact met ons op. We voorzien je graag van advies en geven antwoord op je vragen.

Gerelateerde artikelen