(function(d,s,i,r) { if (d.getElementById(i)){return;} var n=d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0]; n.id=i;n.src='//js.hs-analytics.net/analytics/'+(Math.ceil(new Date()/r)*r)+'/554273.js'; e.parentNode.insertBefore(n, e); })(document,"script","hs-analytics",300000);

Voordelen van technologie en innovatief onderwijs

Kinderen groeien op met technologie. Deze kinderen van twee jaar oud kraken nog net niet de beveiliging van de iPhone van hun ouders, maar "swipen" er al lustig op los. Ook het computerscherm en de TV moeten er aan geloven. Ook als dit geen touchscreens zijn.

Met de wetenschap dat de nieuwe generatie opgroeit met zeer gebruiksvriendelijke manieren om kennis te vergaren en te delen, maar ook met de wereldwijde communicatie mogelijkheden kan het onderwijs niet zonder technologische ontwikkelingen. Innovatie is zelfs een zeer krachtige tool om de kwaliteit van onderwijs te verhogen.

Technologie onderwijs 4.jpg

Regie over eigen leervermogen

Door de juiste technieken in te zetten wordt leren leuk. Apps op tablet en smartphone maken leren interactief en dagen scholieren en studenten uit om betere resultaten te behalen. Online platformen voor samenwerking zijn uitermate geschikt om buiten de school te communiceren, samen te werken en teams te maken om de diversiteit aan educatiewaarde te vergroten. Scholieren en studenten nemen met e-learning nog beter de regie over hun eigen leervermogen.

Onderwijsinnovatie wereldwijd

Ook de kennisoverdracht aan mensen buiten de landsgrenzen valt onder onderwijsinnovatie die wordt mogelijk gemaakt door technologie. Innovatief onderwijs, online communities en leeromgevingen dragen bij aan de opbouw van een wereldwijd netwerk van studenten. Hierdoor wordt onderwijs gevoed vanuit een internationale kijk op lesmateriaal en didactiek. Scholieren en studenten laten zich op deze manier een heel studiejaar lang inspireren door andere culturen en niet alleen tijdens een uitwisselingsproject.

De oplossing voor praktische problemen

Ook praktische problemen worden opgelost zoals bijvoorbeeld:

  • Zware boekentassen horen tot de verleden tijd. Iedereen heeft aan een tablet of laptop genoeg om lesmaterialen te verzamelen, mee te sjouwen en altijd bij te hebben.
  • Bij ziekte kunnen lessen op afstand bijgewoond worden.
  • Digitale schoolborden zorgen voor het snel delen van informatie zonder papier.

Zorg dat je op de hoogte blijft

Al met al is het erg belangrijk om als onderwijsinstelling mee te gaan met alle nieuwe innovaties. Bijvoorbeeld om de scholieren, studenten, ouders en medewerkers tevreden te houden. De trends en ontwikkelingen van e-learning zijn met de huidige technologie al onuitputtelijk en deze worden in de toekomst alleen maar beter. Zorg dus dat je op de hoogte blijft en bespreek de mogelijkheden voor nu en de toekomst met mensen die zowel innovatieve kennis als kennis in de educatie hebben. 

Download hier de gratis whitepaper!

Gerelateerde artikelen