(function(d,s,i,r) { if (d.getElementById(i)){return;} var n=d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0]; n.id=i;n.src='//js.hs-analytics.net/analytics/'+(Math.ceil(new Date()/r)*r)+'/554273.js'; e.parentNode.insertBefore(n, e); })(document,"script","hs-analytics",300000);

Verlaag je ziekteverzuim met scholing en coaching

Uit onderzoek van CBS en TNO blijkt dat een kwart van alle werknemers vindt dat ze nieuwe kennis en vaardigheden missen. Vooral de snelheid van technologische ontwikkelingen is hier debet aan. Dit blijkt nog eens extra uit het feit dat werknemers in de ICT, communicatie, reclame en marktonderzoek, industrieelontwerp en vormgeving zelfs boven het gemiddelde van 23% scoren.  

Tekort aan nieuwe kennis en vaardigheden opvallende oorzaak voor ziekteverzuim

Kennistekort heeft een hoge impact op het welzijn van een werknemer. Mensen die vinden dat hun kennis en vaardigheden achterblijven verzuimen dan ook vaker en hebben meer kans op een burn-out. Uit het onderzoek bleek dat hun verzuimpercentage 1,3% hoger ligt dan bij personen die denken over voldoende kennis te beschikken.

Hoge werkdruk levert ook een negatieve bijdrage aan het ziekteverzuim

Niet alleen tekortkoming in kennis en vaardigheden is een oorzaak voor meer verzuim. Ook de hoge werkdruk draagt hieraan fors bij. Voorkomen en verhelpen van hoge werkdruk staat momenteel dan ook hoog op de agenda bij veel organisaties. Zo pakt gemeente Winsum de hoge werkdruk voor haar ambtenaren aan. Vooral de werkdruk in horeca is erg groot, maar omdat de gemiddelde leeftijd van de werknemers relatief laag is, komt hun gezondheid minder in het gevaar dan in andere branches. Al jaren speelt het thema hoge werkdruk binnen de zorg. Inspectie SWZ houdt hier toezicht. De psychologische arbeidsbelasting is daarbij benoemd als één van de belangrijkste aandachtspunten. 

Verlaag je ziekteverzuim met scholing en coaching.jpg

Met scholing en coaching voorkom je problemen én een hoog ziekteverzuim

De veeleisende economie, legt een grote druk op het mentale vermogen van werknemers. Niet alleen de medewerkers, maar de gehele organisatie staat onder forse druk. En dit gaat voorlopig niet veranderen. Organisaties moeten reorganiseren, innoveren en digitaliseren. En dan zijn het ook nog eens vaak je harde werkers en de perfectionisten, die depressief thuis komen te zitten. Heel logisch, zij hebben namelijk een enorm groot verantwoordelijkheidsgevoel en moeite om grenzen aan te geven. Dat heeft nu eenmaal te maken met hun persoonlijkheidskenmerken.

Voorkom problemen en ziekteverzuim in jouw organisatie

    • Ben alert op werkdruk. Werkdruk voert stress op, belast de sfeer op een afdeling, er worden meer fouten gemaakt. Dit alles leidt uiteindelijk tot mindere bedrijfsresultaten.
    • Stimuleer scholing en training. Biedt je werknemers tijdig aan om kennis en vaardigheden te vergroten.
    • Voorkom spanningsklachten. Er zijn zeer effectieve trainingen op gebied van mentale weerbaarheid. 
    • Verdiep je in de huidige individuele situatie van jouw werknemers en coach ze waar nodig. Elke persoon is anders. Een beetje extra aandacht doet wonderen. Ben problemen voor en biedt je mensen extra mogelijkheden.

Aan de slag met bevlogenheid als businessmodel

Ook de mate van geluk en bevlogenheid van medewerkers draagt bij aan het verlagen van het ziekteverzuim. Wist je dat je hier zelfs tot ten minste 37% minder ziekteverzuim kunt bereiken? Hoogste tijd om direct aan de slag te gaan! In het gratis whitepaper ontdek je hoe je bevlogenheid in jouw organisatie naar een hoger niveau tilt. Download snel het whitepaper!

New Call-to-action

Bewaren

Gerelateerde artikelen