(function(d,s,i,r) { if (d.getElementById(i)){return;} var n=d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0]; n.id=i;n.src='//js.hs-analytics.net/analytics/'+(Math.ceil(new Date()/r)*r)+'/554273.js'; e.parentNode.insertBefore(n, e); })(document,"script","hs-analytics",300000);

Topsportcultuur: word de allerbeste

Een topsportcultuur wordt gekenmerkt door één visie en structuur. Observeren, trainen, analyseren en evalueren zijn nauw aan elkaar verbonden om het maximale resultaat te behalen. Een topsportcultuur realiseer je door topsport te integreren in het traject. Denk  hierbij aan het gehele proces en alle betrokkenen. 

Een topsportcultuur binnen je organisatie

Een topsportcultuur wordt niet getypeerd door wat klanten aan de buitenkant zien, maar wat er binnen de muren wordt gedaan. Zo zijn er bij een topsportcultuur geen managers maar coaches en staan de drijfveren van medewerkers centraal.

topsport.png

Een sterke mentaliteit is cruciaal. Het bepaalt hoe je met uitdagingen omgaat en hoe snel je jouw doel bereikt. Wanneer je je doel bereikt win je. Hoe creëer je een winnaarsmentaliteit?

 • Probeer de mensen op de werkvloer eerst te begrijpen voordat ze jou kunnen begrijpen. Dit zorgt voor een optimale samenwerking.
 • Leer nieuwe vaardigheden, verzamel kennis en inzichten en groei in de richting die jij wil. Investeer in je mentaliteit en persoonlijkheid.
 • Neem initiatief en verantwoordelijkheid. Zet dingen in beweging, investeer je ideeën, tijd en energie en focus je op wat jij kunt veranderen.
 • Besteed geen energie aan dingen die je niet interesseren of vooruithelpen. Het is belangrijk al je energie te stoppen iets wat jij wil bereiken.
 • Elk resultaat is een succes. Succesvol worden is een proces, daarin worden ook fouten gemaakt. Ga net zo lang door tot je succesvol bent.

Voorbereiden op het hoogste podium

Om de beste te worden is het van belang dat je drie bouwstenen bij elkaar brengt: de beste medewerkers, de beste coach én de beste leeromgeving.

 • Altijd voorbereid op uitdagingen
  Zet één visie en één structuur centraal. Wees altijd voorbereid op onverwachte en interessante situaties.
 • Maximaal presteren
  Blijf verbeteren, leer van fouten en ga altijd opzoek naar uitdagingen.
 • Het beste uit je team
  Vind de drijfveer, leer medewerkers kennen en focus op een groei mindset.

Aan de slag met een topsportcultuur

Tijdens de innovatieve masterclass: innovatie en wendbaarheid door leiderschap combineer ik kennis uit de topsport met kennis vanuit het ondernemen. Samen tillen we jouw organisatie naar een hoger niveau. 

New Call-to-action

Gerelateerde artikelen