(function(d,s,i,r) { if (d.getElementById(i)){return;} var n=d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0]; n.id=i;n.src='//js.hs-analytics.net/analytics/'+(Math.ceil(new Date()/r)*r)+'/554273.js'; e.parentNode.insertBefore(n, e); })(document,"script","hs-analytics",300000);

Tips voor optimaal software licentiebeheer in de zorg

Met de komst van Het Nieuwe Werken in combinatie met de diverse soorten devices en de bijbehorende softwarelicenties, is het niet zo verwonderlijk dat je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe zorg je er voor dat je toch het overzicht behoudt en de softwarelicenties in jouw zorgorganisatie beheersbaar blijven? 

Download nu de gratis checklist

Diverse devices en software en de invloed op licentiebeheer

Als zorgorganisatie krijg je te maken met een toenemend aantal soorten software en applicaties, welke overal beschikbaar en device compliant dienen te zijn: de één gebruikt een tablet, terwijl de ander juist werkt met een smartphone of laptop. Het beheren van de software- en applicatielicenties kan een grote kostenpost worden. Zeker wanneer je een boete krijgt indien een licentie verlopen is, zonder dat je jezelf daarvan bewust bent.

Wij geven je handige tips om de softwarelicenties in jouw zorginstelling beheersbaar te houden. Zo investeer jij het budget dat je bespaart voortaan in innovaties.

Tips voor optimaal software gebruik.jpg

Scan je softwarelicenties regelmatig

Om ervoor te zorgen dat je softwarelicenties altijd up-to-date zijn, is het van belang deze regelmatig te reviewen. Een handige tool hiervoor is een software licentiescan. Deze scan geeft je inzicht in de actuele status van je licenties. Denk hierbij aan compliancy, kosten en de huidige infrastructuur. Aan de hand van deze scan neem je gericht stappen in het verbeteren van de inrichting van je software infrastructuur. Je bent compliant, maar dan op een voordeligere manier.

Stem je licenties af op de situatie van jouw organisatie

Bekijk of de licenties die aanwezig zijn binnen jouw organisatie ook echt passend zijn. Passen de licenties bijvoorbeeld nog bij de lange termijn strategie? Soms komt het voor dat je software onder contract afneemt en wilt verlengen, maar dat jouw organisatie bezig is met de implementatie van een ander, maar vergelijkbaar pakket. Communiceer daarom regelmatig met andere afdelingen over de actuele status en toekomstplannen om dubbele licenties en de daarbij hoge kosten te voorkomen.

Houd je licentiebeheer op orde

Wanneer je diverse devices met software in omloop hebt, is licentiebeheer een flinke taak. Zo komt het nog al eens voor dat je meer licenties in huis hebt dan er daadwerkelijk gebruikt worden. Een licentieoverzicht biedt hier uitkomst. Dit overzicht geeft alle licenties en contracten met bijbehorende informatie, in één overzicht weer. Zo zie je snel welke licenties en contracten aandacht vereisen, of je te veel licenties in huis hebt en wat de kosten zijn waardoor jouw organisatie efficiënter werkt met een gestructureerde administratie.

New Call-to-action

Gerelateerde artikelen