(function(d,s,i,r) { if (d.getElementById(i)){return;} var n=d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0]; n.id=i;n.src='//js.hs-analytics.net/analytics/'+(Math.ceil(new Date()/r)*r)+'/554273.js'; e.parentNode.insertBefore(n, e); })(document,"script","hs-analytics",300000);

Til je organisatie naar het hoogste niveau met de beste talenten

Geld, passende taken, verantwoordelijkheden… Allerlei factoren die belangrijk zijn bij het zoeken naar een nieuwe baan. Toch zijn studenten niet gevoelig voor alleen ’n dik salaris en gouden beloftes. Maar wat willen ze dan wel? Hoe vind je de juiste talenten in de enorme massa? En hoe behoud je ze vervolgens?

 

De nieuwe generatie

De Salarisgids 2015 liet dit jaar zien dat de nieuwe generatie (geboren tussen 1982 en 2001) hele andere interesses heeft dan de vorige generatie (geboren tussen 1956 en 1982). Opvallend was bijvoorbeeld dat afstudeerders sfeer en bedrijfscultuur belangrijker vinden dan salaris. ‘‘Ik ben er achter gekomen dat een goed salaris niet alles zegt als je je niet op je plek voelt op je werk.’’ vertelt één van de respondenten.

Naast werksfeer bleken er nog twee zaken van groot belang voor de afstudeerders:

1. Voldoening en erkenning vindt 30% van de ondervraagden van groot belang. Ze willen dus een job waarin ze zich gewaardeerd voelen en waar ze zich bezighouden met hun passie.

2. Maar liefst 25% van de ondervraagden vindt het belangrijk om zich te blijven ontwikkelen. Ze willen doelstellingen behalen, zich persoonlijk ontwikkelen, ervaring opdoen en hun carrière uitbreiden.

Til je organisatie naar het hoogste niveau met de beste talenten2.png

De juiste medewerkers binnenhalen

Dat getalenteerde medewerkers belangrijk zijn voor je organisatie spreekt voor zich. Zorg er dus ook voor dat jouw organisatie aantrekkelijk is voor je doelgroep. Om vervolgens de juiste talenten te vinden onderneem je een paar acties:

  • Houd voldoende gesprekken om erachter te komen hoe iemand echt is. En plan gesprekken met diverse medewerkers om de kandidaat ook te leren kennen.
  • Ontdek wat een kandidaat kan door een opdracht in de praktijk.
  • Zoek op tijd naar de juiste medewerker. Zo heb je voldoende tijd om gesprekken te voeren en te evalueren. 
  • Zorg dat de kandidaat past bij je kernwaarden. Dit laat zien of iemand op langere termijn ook een goede match is.

Medewerkers behouden

Werksfeer is dus belangrijk voor afstudeerders. Maar wist je dat medewerkers vaak de overstap maken naar een andere organisatie omdat ze het idee hebben niet voldoende door te kunnen groeien? Uit onderzoek blijkt dat er vaak gezegd wordt dat het ligt aan arbeidsvoorwaarden of de werk/privé balans, maar niets is minder waar!

Zodra je dus die talenten binnen hebt gehengeld, is het dus van belang hun talenten te ontdekken en in kaart te brengen. DiSC is hiervoor een simpele en effectieve methode. Binnen no time til je de gehele organisatie naar een hoger niveau.

Breng talentontwikkeling en doorgroeimogelijkheden regelmatig intern onder de aandacht. Vertel niet alleen over het beleid maar ook over nieuwe functies van huidige medewerkers. Zo laat je zien dat er voldoende mogelijkheden zijn binnen de organisatie en dat er niemand weg hoeft! 

Tevreden medewerkers

Uiteindelijk zijn zowel nieuwe talenten als oude vertrouwde medewerkers de ambassadeurs van jouw organisatie. Het is dus essentieel hier voldoende aandacht aan te besteden en te zorgen dat iedereen tevreden is. Waarom alleen doen als het samen kan?

Aan de slag met bevlogenheid als businessmodel

Tevreden medewerkers zijn gelukkig in hun werk en bevlogen. Maar hoe bereik je dit? Ontdek hoe je bevlogenheid en geluk in jouw organisatie naar een hoger niveau tilt. Download het gratis whitepaper en ga direct aan de slag!

New Call-to-action

Bewaren

Bewaren

Gerelateerde artikelen