(function(d,s,i,r) { if (d.getElementById(i)){return;} var n=d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0]; n.id=i;n.src='//js.hs-analytics.net/analytics/'+(Math.ceil(new Date()/r)*r)+'/554273.js'; e.parentNode.insertBefore(n, e); })(document,"script","hs-analytics",300000);

Slimmer Leven Challenge 2015

Een smartphone app om de inname van medicijnen te controleren. Dat was in 2014 het winnende idee van de Slimmer Leven Challenge: een zorgcompetitie waarin studenten van de TU/e, Summa College en Fontys Hogescholen samenwerken. Ook dit jaar is er weer een nieuwe wedstrijd!

Er zijn weer nieuwe studententeams aan de slag gegaan met slimme oplossingen voor een hogere levenskwaliteit van ouderen die actief, gezond en maatschappelijk willen blijven.

SlimmerLevenChallenge.png

Directeur Hilde Meijs van het Summa College vertelt: ‘’TU/e studenten zijn creatieve breinen, Summa studenten weten wat leeft op de werkvloer en toepassingsgerichte Fontys studenten brengen die werelden bij elkaar. Ik kijk alweer uit naar de resultaten!’’

In totaal 24 teams zijn op 11 februari bij elkaar gekomen om de slimme oplossing te bedenken en een eerste presentatie te geven. Uiteindelijk zijn er vijf teams overgebleven die mogen rekenen op deskundige begeleiding bij de verdere uitwerking van hun concepten. Vervolgens komt er ook nog hulp van diverse organisaties bij het verder ontwikkelen van implementatieplannen.

De bekendmaking van de winnaars vindt plaats tijdens de Dutch Technology week van 5 tot 12 juni. Ook dit jaar hebben wij, als Acknowledge, deelgenomen aan dit project. Mijn naam is Paul Slaats en ik heb vanuit onze branche zorg, wonen en welzijn een bijdrage geleverd als expert op 11 februari 2015.

Innovatie begint al tijdens de opleiding. Nu nog ervoor zorgen dat de oplossingen daadwerkelijk voor de doelgroep een toegevoegde waarde gaat opleveren. De techniek kan veel dus laten we ervoor zorgen dat het ook iets toevoegt!

Natuurlijk brengen we je op de hoogte van het winnende idee. Dus keep in touch!

Gerelateerde artikelen