(function(d,s,i,r) { if (d.getElementById(i)){return;} var n=d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0]; n.id=i;n.src='//js.hs-analytics.net/analytics/'+(Math.ceil(new Date()/r)*r)+'/554273.js'; e.parentNode.insertBefore(n, e); })(document,"script","hs-analytics",300000);

Awareness: wat is jouw rol in de beveiliging?

Wist je dat meer dan 95% van alle beveiligingsfouten veroorzaakt wordt door menselijk handelen? De één klikt op een phishingmail of verliest een USB-stick, de ander vergeet een back-up te maken of deelt onbewust informatie met ongeautoriseerde personen. Jij bent daarom zelf de essentiële schakel binnen informatiebeveiliging.

Technische en organisatorische maatregelen zijn noodzakelijk. Systemen moeten immers up-to-date zijn en de ICT goed beveiligd. Maar het creëren van awareness bij medewerkers is minstens zo belangrijk. Jij kan zorgen voor de human firewall van jouw bedrijf.

Maar hoe doe je dit? De eerste stap is bewustwording. Wist je dat frauduleuze partijen veel verschillende manieren inzetten om achter gevoelige (bedrijfs)informatie te komen? Daarnaast vormt het actief herkennen van veiligheidsrisico's, incidenten en kwetsbaarheden een belangrijke vervolgstap. Zo zorg je ervoor dat je jezelf en jouw bedrijf beschermt. Jij maakt namelijk het verschil!

Hoe komen frauduleuze partijen achter gevoelige (bedrijfs)informatie:

  • Social engineering
  • Phishing
  • Ransomware
  • Shoulder surfen
  • Piggybacking
  • Dumpster diving

Benieuwd hoe cybercriminelen precies te werk gaan? Vraag dan nu de gratis ICT-security awarenesskaart aan!

 

Gerelateerde artikelen