(function(d,s,i,r) { if (d.getElementById(i)){return;} var n=d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0]; n.id=i;n.src='//js.hs-analytics.net/analytics/'+(Math.ceil(new Date()/r)*r)+'/554273.js'; e.parentNode.insertBefore(n, e); })(document,"script","hs-analytics",300000);

Secure met Mobile Device Management

Het aantal mobiele devices neemt in een rap tempo toe. De verwachting is dat binnen een paar jaar het gemiddeld aantal devices op vier of vijf per werknemer ligt. Het toenemende aantal devices vormt ook een groter beveiligingsrisico. In tegenstelling tot privégebruik, waar dit gemiddelde nu wellicht al aan de orde is, moeten er binnen het bedrijfsleven maatregelen getroffen worden. Dit omdat er andere waarden en normen gelden in verband met bedrijfsgevoelige informatie op de devices. Daarnaast worden tegenwoordig veel zakelijke devices privé gebruikt. Ook hiervoor moeten regels worden opgesteld. Deze regels worden vastgelegd in een beleid.


Download direct de gratis MDM folder

Beveiligingsbeleid

Het beveiligingsbeleid behoort te worden opgenomen in het algehele ICT beleid. In het beveiligingsbeleid staan antwoorden op vragen over de privacy van medewerkers, gebruik van bepaalde applicaties en fileshare systemen, gestolen of verloren devices etc.

Mobile Device Management

Mobile Device Management, ook wel MDM, gebruik je voor het configureren, beveiligen en ondersteunen van mobiele apparaten. Zo kan je gevoelige bedrijfsgegevens beschermen en wanneer de nood aan de man is alle gegevens selectief wissen op afstand.

Door het nemen van de juiste maatregelen verlaag je de beveiligingsrisico's van gegevens wanneer devices bijvoorbeeld worden gestolen of verloren raken. Een MDM-tool biedt een goede oplossing. Ben jij benieuwd naar deze tool en wil je graag weten welke risico's er nog meer bij komen kijken? Download dan het MDM leaflet.

Gerelateerde artikelen