(function(d,s,i,r) { if (d.getElementById(i)){return;} var n=d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0]; n.id=i;n.src='//js.hs-analytics.net/analytics/'+(Math.ceil(new Date()/r)*r)+'/554273.js'; e.parentNode.insertBefore(n, e); })(document,"script","hs-analytics",300000);

Samenwerking Fontys (EGT) en Acknowledge

Fontys Hogeschool Eindhoven heeft onlangs het Expertisecentrum Gezondheidszorg en Technologie (EGT) gelanceerd. Dit mooie initiatief is ontstaan om de verbinding tussen onderwijs, zorgaanbieders en bedrijfsleven te verbeteren en verstevigen. Wij zijn één van de trotse kernpartners van het EGT. Onze CEO Hank van der Put sprak tijdens de lancering van Fontys EGT. 

EGTenAcknowledge1.jpg

Verbinding van technologie en zorgpraktijk

De zorg in Nederland staat aan de vooravond van grote veranderingen. Politieke besluiten en de economische crisis hebben voor onzekerheid gezorgd bij zowel zorgpersoneel als zorgbehoevenden. Nieuwe innovaties zijn van groot belang om in de behoeften van professionals en cliënten te voorzien. Hierbij is het van groot belang dat nieuwe technologieën snel aan de praktijk worden gekoppeld om een versnelling te creëren. De ambitie is om de zorg en technologie met behulp van gerichte educatie, research en innovatie te verbeteren en optimaliseren.

Grootschalige samenwerking

Deze samenwerking is uniek in Nederland. Uiteenlopende opleidingen, zorgorganisaties en bedrijven werden nog niet eerder op dergelijke schaal aan elkaar gekoppeld in een regionaal programma. Deze samenwerking wordt zo breed gedragen dat het zelfs de landelijke politiek heeft bereikt. Afgelopen woensdag sloot onze minister president Mark Rutte aan voor een overleg. Een deel van de samenwerkende organisaties investeert ook zelf in het EGT. De partners hebben voor de exploitatie en activiteiten van Expertisecentrum Gezondheidszorg en Technologie gezamenlijk zo’n 4 miljoen ingebracht.

EGTenAcknowledge2.png

Voordelen

Het EGT levert voor alle betrokken partijen voordelen op. Zo worden studenten straks voorbereid op een werkplek in een van de meest snelgroeiende en veranderende sectoren van Nederland. Bedrijven profiteren van nieuwe hoogopgeleide professionals, R&D, netwerk en infrastructuur vanuit EGT. Zorgaanbieders hebben baat bij de inzet van nieuwe specialisten en innovaties die bijdragen aan daadwerkelijk betere zorg. Uiteindelijk ontvangen zorgbehoevenden betere zorg, krijgen ze meer aandacht en behouden ze regie in het zorgproces. Deze verbeteringen van de kwaliteit van leven, dát is het streven.

Mark Rutte, Fontys, Acknowledge

Acknowledge en EGT

Natuurlijk zijn we erg verheugd en trots om partner te zijn van het EGT. Onze propositie en die van het EGT sluiten naadloos op elkaar aan. We kijken dan ook uit naar de nieuwe innovaties, initiatieven en partnerships die we samen op gaan zetten. Samen staan we sterk, op naar een betere zorg en een betere kwaliteit van leven voor iedereen!

Fontys egt lancering

Gerelateerde artikelen