(function(d,s,i,r) { if (d.getElementById(i)){return;} var n=d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0]; n.id=i;n.src='//js.hs-analytics.net/analytics/'+(Math.ceil(new Date()/r)*r)+'/554273.js'; e.parentNode.insertBefore(n, e); })(document,"script","hs-analytics",300000);

Patch management, de onmisbare schakel voor een veilige ICT omgeving

ICT systemen zijn er in alle soorten en maten en iedere organisatie heeft wel een aantal pakketten in huis. Hoe zorg je er nou voor dat de ICT beveiliging in jouw organisatie altijd op orde is? Het antwoord: patch management.

Patch management versterkt jouw ICT systemen

Met patch management worden jouw systemen in een daarvoor afgestemd tijdvak voorzien van verbeteringen en de laatste veiligheidsmaatregelen. Dat wil zeggen dat er met patch management een stukje code in de software wordt aangepast waardoor bugs worden hersteld, beveiligingslekken worden gedicht en de stabiliteit van een systeem wordt bevorderd. Denk aan een pleister (de patch) die over een wond wordt geplaatst. Het uiteindelijke doel: een verbetering in zowel de gebruiksvriendelijkheid als de prestatie van jouw ICT systemen.

Het bereiken van veilige ICT omgeving begint met monitoring

Door systemen continu te monitoren, worden problemen snel gesignaleerd en aangepakt. Een flexibel beheerplatform om hier bij in te zetten is APM, dat bekijkt of de automatisering doet wat het moet doen. Zo ziet de beheerder gemakkelijk en snel welke programma’s een nieuwe patch vragen. Tevens houdt APM de automatische patchinstallatie in de gaten zodat onze mensen zich alleen focussen op het zo optimaal mogelijk laten presteren van jouw ICT omgeving.

Patch management.jpg

Goed onderhoud van een ICT omgeving is van groot belang

Ons Service Solutions team voert een aantal keer per maand patch management uit tijdens speciaal daar voor ingerichte avonden. Rob, Coördinator patch management: “Goed onderhoud wordt vaak onderschat, maar is van groot belang om met name de privacy en veiligheid op het gebied van ICT te waarborgen. Voor een zo hoog mogelijke efficiëntie, werken wij met een geautomatiseerde uitvoering. Hierdoor richten wij onze pijlen op een zo optimaal mogelijk werkende ICT omgeving. Om te zorgen dat onze klanten overdag zorgeloos met hun ICT omgevingen werken, werken wij de software in de avond bij.”

Gerelateerde artikelen