(function(d,s,i,r) { if (d.getElementById(i)){return;} var n=d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0]; n.id=i;n.src='//js.hs-analytics.net/analytics/'+(Math.ceil(new Date()/r)*r)+'/554273.js'; e.parentNode.insertBefore(n, e); })(document,"script","hs-analytics",300000);

Microsoft Edge - De browser van de toekomst [infographic]

Vanuit de overblijfselen van Internet Explorer is Microsoft Edge ontstaan. Microsoft Edge is een geheel nieuwe browser speciaal gebouwd voor Windows 10. Toen het project nog ‘Project Spartan’ heette, zagen we al een paar interessante concepten naar boven komen. Het probleem was echter dat er nog te veel bugs in zaten en de mogelijkheden waren nog niet goed genoeg om bijvoorbeeld Google Chrome of Firefox te vervangen. Dat is inmiddels aangepast! Ben jij benieuwd of Microsoft Edge de browser van de toekomst wordt?

KENNISMAKEN MET MICROSOFT EDGE

Vorige week heeft Microsoft de volledige versie van Microsoft Edge laten zien. Ze presenteerden de nieuwe huisstijl en het werd meteen duidelijk dat Microsoft Edge de concurrentie aangaat met de gevestigde namen.

Het eerste wat opvalt aan Microsoft Edge, naast de optie voor het donkere thema, is hoe vloeiend het scrollen door de pagina’s gaat. Windows had altijd een achterstand op Mac apparaten, omdat het niet in staat was de gebruikservaring van de trackpad te evenaren of verbeteren. Maar als de performance van Microsoft Edge een indicator is, heeft het al die tijd aan de software gelegen en niet aan de hardware.

Het scrollen door de webpagina’s, of dit nu met de trackpad gebeurt of op het touchscreen, verloopt zeer soepel. Het is zomaar mogelijk dat Microsoft nieuwe universele applicatie standaarden heeft die hierbij helpen. Internet Explorer was ook altijd vrij soepel in het scrollen, maar loopt wel achter op Microsoft Edge.

Andere browsers zoals Chrome, Firefox of Opera komen niet in de buurt. Als je een 2-in-1 computer gebruikt, verloopt het schakelen tussen laptop en tabletmodus probleemloos.

DE WEBPAGINA’S VAN MICROSOFT EDGE LADEN

Het laden van webpagina’s verloopt zeer soepel in de Microsoft Edge browser. Edge is vrijwel helemaal vrij van glitches die wel terug te vinden waren in Internet Explorer. Ook is de laadtijd van webpagina’s minstens zo snel is als op andere browsers.

Het streamen van 1080p en zelfs video’s in 4K beeldkwaliteit gaat vloeiend. Daarnaast heb je nog een paar uur extra batterijduur door het gebruik van Microsoft Edge in vergelijking met Google Chrome.

Het enige wat momenteel ontbreekt binnen Microsoft Edge is een extensie platform. Microsoft heeft beloofd dat dit platform er wel snel komt en dat het slechts een kwestie van tijd is. Tot die tijd behoudt de browser zijn lichte gewicht dankzij een behoorlijke hoeveelheid kernfuncties.

DE SLIMME ZOEKFUNCTIE VAN MICROSOFT EDGE

De zoekbalk van Microsoft Edge is functioneler dan in andere browsers. Zo geeft deze functie direct antwoord op vragen zonder de zoekmachine hiervoor te gebruiken. De Cortana integratie zorgt er zelfs voor dat je huidige browsersessie niet verloren gaat wanneer je zo’n vraag stelt.

OP NAAR DE TOEKOMST

Er zijn nog enkele kleine bugs die Microsoft verhelpt voor de officiële lancering. Zo kan je bijvoorbeeld nog niet overschakelen van Bing naar Google en valt de browser soms weg wanneer je een tabblad in een nieuw scherm opent.

Ondanks deze kleine foutjes verheugen wij ons op een nieuwe surfervaring met Microsoft Edge. Bij het kopen van een Windows device is het zelfs niet meer nodig een andere browser te installeren. Het lijkt erop dat Microsoft met Microsoft Edge een nieuw succes gaat boeken! We zijn benieuwd…

Gerelateerde artikelen