(function(d,s,i,r) { if (d.getElementById(i)){return;} var n=d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0]; n.id=i;n.src='//js.hs-analytics.net/analytics/'+(Math.ceil(new Date()/r)*r)+'/554273.js'; e.parentNode.insertBefore(n, e); })(document,"script","hs-analytics",300000);

Let op! Vanaf 12 januari vervalt de ondersteuning voor Internet Explorer.

Wat houdt het einde van de ondersteuning in?

Vanaf 12 januari 2016 is alleen de meest recente versie van Internet Explorer beschikbaar voor het ontvangen van technische ondersteuning en beveiligingsupdates. Internet Explorer 11 is de laatste versie van Internet Explorer. Deze webbrowser blijft op Windows 7, Windows 8.1 en Windows 10 beveiligingsupdates, compatibiliteit oplossingen en technische ondersteuning ontvangen.

Op dit moment biedt Internet Explorer 11 een meer beveiligde, meer prestatieve, een verbeterde compatibiliteit en ondersteuning voor webstandaarden die websites en diensten van vandaag de dag vragen. Het is dan ook van groot belang om je als gebruiker te blijven upgraden en je omgeving up-to-date te houden.

Onderneem actie

Na 12 januari 2016, is het mogelijk dat er kwetsbaarheden ontstaan die worden uitgebuit door malware. Hierdoor zijn jouw gegevens niet meer veilig. Regelmatige beveiligingsupdates helpen computers namelijk te beschermen tegen kwaadwillige aanvallen.

Potentiële risico's

Wanneer je gebruik blijft maken van oudere versies van Internet Explorer na 12 januari 2016 ontstaan er op diverse gebieden potentiële risico’s:

Veiligheid

Zonder beveiligingsupdates binnen de browser, is je pc kwetsbaar voor schadelijke virussen, spyware en andere kwaadaardige software.

Compliancy

Zeker voor organisaties die worden beheerst door wettelijke verplichtingen is updaten van levensbelang. Behoud hierin de nodige zorgvuldigheid. Je organisatie wordt namelijk regelmatig beoordeeld op compliance eisen.

Gebrek aan Independent Software Vendor (ISV) ondersteuning

Veel softwareleveranciers ondersteunen niet langer de oudere versies van Internet Explorer. Office 365 maakt bijvoorbeeld gebruik van moderne webstandaarden en loopt het soepelst met de nieuwste browser.

Wij helpen je op weg

Wij bieden diepgaande technische middelen, tools en deskundige begeleiding bij de implementatie en het beheer van Windows, Office en Internet Explorer. Dit om de Microsoftproducten en -technologieën te vergemakkelijken.

Daarnaast bieden we voor kleine en middelgrote organisaties (

Microsoft Edge, de browser van de toekomst

Tot slot heb je wellicht de naam Edge al horen vallen in het nieuws. Microsoft Edge is een geheel nieuwe browser speciaal gebouwd voor Windows 10, die uit de overblijfselen van Internet Explorer is ontstaan. Wil je meer weten over Microsoft Edge? Wij gingen op onderzoek uit en beschreven onze bevindingen in een infographic.

Gerelateerde artikelen