(function(d,s,i,r) { if (d.getElementById(i)){return;} var n=d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0]; n.id=i;n.src='//js.hs-analytics.net/analytics/'+(Math.ceil(new Date()/r)*r)+'/554273.js'; e.parentNode.insertBefore(n, e); })(document,"script","hs-analytics",300000);

I SEE TALENT: ook wij waren bij de ICTalent Awards!

Gisteren vond alweer de vierde editie van de Fontys ICTalent Awards plaats in Eindhoven. Wij, als Partner in Education, waren daar uiteraard bij. We zagen enthousiaste studenten, trotse docenten en innovatieve ideeën. 

ICTalent Awards 2016 (3).JPG

Om de felbegeerde ICTalent Award te behalen gingen studenten de strijd met elkaar aan. Tijdens een competitieve showcase presenteerden zij hun beste idee in een pitch van twee minuten aan docenten, Partners in Education, medestudenten, ouders en andere geïnteresseerden. Een paar leuke ideeën die voorbij kwamen waren:

  • Elise, een robot welke piano kan spelen gedreven wordt door een muziek-app. 
  • Together.zsm, een concept waarmee het ZSM-proces van het Openbaar Ministerie sneller en beter kan worden uitgevoerd bij het verhelpen van criminaliteit.
  • Education & Dermatology, een app om medische studenten en specialisten dichter bij elkaar te laten komen.
  • Turtle 5K, een voetballende robot.

Nadat we alle pitches hadden gezien, was het tijd om te stemmen op onze favoriet. Voor de Partners in Education was er zelfs een speciale stempas om een extra stem uit te brengen. Nadat alle stemmen geteld waren, werd er een top drie samengesteld. De jury bepaalde uiteindelijk wie de winnaar werd en wie naar huis ging met de ICTalent Award + een waarde cheque ter waarde van € 2000,-.

Het winnende idee: Educational Escape Experience, een online ontsnappingsspel waarin de noodzaak van online security duidelijk wordt. Deze groep ontving ook de entrepreneurship award.

Naast deze mooie awards won Moodbear de publieksprijs met een beer om kinderen spelenderwijs bewust te laten worden in het omgaan met energie en won Siemie & Koko de Viral Award 2016 met de nieuwe digitale vriendjes van kinderen die een behandeling in het ziekenhuis moeten ondergaan. Benieuwd hoe alle ideeën er precies uitzagen? Wij hebben een aantal gave filmpjes voor je uitgezocht!

Aftermovie

Educational Escape Experience

Moodbear

Siemie & Koko

Elise

Together.ZSM

Education & Dermatology

Turtle 5K

Al met al was het een ontzettend toffe avond die we afsloten met een gezellige netwerkborrel. Wij feliciteren alle winnaars van harte! Tot volgend jaar.

Gerelateerde artikelen