(function(d,s,i,r) { if (d.getElementById(i)){return;} var n=d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0]; n.id=i;n.src='//js.hs-analytics.net/analytics/'+(Math.ceil(new Date()/r)*r)+'/554273.js'; e.parentNode.insertBefore(n, e); })(document,"script","hs-analytics",300000);

Help! Wat doe ik aan mijn writers block?!

Je herkent het vast wel… Soms heb je zo’n moment dat je totaal geen inspiratie hebt en je gewoon écht niets op papier krijgt; een writers block. Iedere schrijver, copywriter of blogger heeft er wel eens last van, maar wat doe je eraan? De deadline wacht niet… Ik geef je graag wat tips.

Writers block 2.jpg

 1. Google is je beste vriend
  Het eerste wat ik altijd doe als ik geen inspiratie heb is research. Blogs, artikelen, social media noem maar op. Alles wat boeiend is bewaar ik; steekwoorden noteer ik en interessante tabs laat ik openstaan.
   
 2. Pinspiratie
  Om even dieper in te gaan op social media hierboven, Pinterest is één van mijn favorieten, ook op zakelijk gebied! Vaak maak ik een moodboard van allerlei interessante dingen. Succes gegarandeerd.
   
 3. Wetenschappelijk bewezen
  Wist je dat je het beste in de ochtend kunt schrijven? Uit onderzoek blijkt dat je de beste ideeën hebt als je net wakker bent. Hoera voor de ochtendmensen onder ons!
   
 4. Hallo nieuwe werkplek
  Wat ook goed werkt is veranderen van werkomgeving. Even weg van de plek waar je al heel de dag zit. Bij mooi weer zit ik vaak buiten, maar ook een rustig kantoor werkt prettig.
   
 5. Someting old…
  Graaf eens in je archief. Vooral als je al meerdere artikelen hebt geschreven helpt dit. Er zit vast iets bij wat je nieuw leven in wilt blazen.
   
 6. Luisteren naar je doelgroep
  Wanneer je online artikelen schrijft is Google Analytics erg handig. Check vooral zoekwoorden en pagina’s die goed gelezen worden. Over die onderwerpen zijn vaak nog veel meer dingen te schrijven.
   
 7. Quotes
  Of ze nou grappig, irritant, mooi of grof zijn. Quotes inspireren mij altijd enorm. Interessante quotes sla ik op, die komen later vaak van pas. Tips: omdenken (ook op Twitter), Loesje of dit blogbericht van Management Team.
   
 8. Morgen begin ik écht
  Klinkt makkelijker dan het is, maar begin ‘’gewoon’’ met schrijven. Een beetje à la Simon Vestdijk. Hij begon elke dag om 09.00 uur te schrijven en pas om 17.00 uur stopte hij. Als hij eerder een boek had afgerond, begon hij gewoon aan het volgende. Zo schreef hij 63 (!) boeken. Natuurlijk hoef je niet uren achter elkaar te gaan schrijven, maar dit voorbeeld laat wel zien dat schrijven vooral gaat om het beginnen ermee.


Dus gaan met die banaan! Ben je niet zo’n held in schrijven? Lees dan hier over schrijven voor dummies

Wil je meer weten? Neem gerust contact op!

Gerelateerde artikelen