(function(d,s,i,r) { if (d.getElementById(i)){return;} var n=d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0]; n.id=i;n.src='//js.hs-analytics.net/analytics/'+(Math.ceil(new Date()/r)*r)+'/554273.js'; e.parentNode.insertBefore(n, e); })(document,"script","hs-analytics",300000);

Gepersonaliseerd leren: leren op niveau en talenten benutten

Van gamification tot elektronische leeromgevingen, ICT is niet meer weg te denken uit het onderwijs. Steeds meer scholen gaan nu een stapje verder. Zij focussen zich op gepersonaliseerd leren: individuele behoeften voorop en leerlingen centraal. 

De voordelen van gepersonaliseerd leren

Gepersonaliseerd leren houdt in dat leerlingen leren op een manier die past bij hun niveau en talenten. Bij diverse scholen staat gepersonaliseerd leren bovenaan op de agenda, maar ook de technologische ontwikkelingen zijn inmiddels in staat hieraan bij te dragen!

  • Leerlingen worden op de beste manier klaargestoomd voor de toekomst.
  • De ondersteuning is beter en leerlingen worden nog meer uitgedaagd.
  • Vanuit de politiek en de maatschappij wordt steeds nadrukkelijker gevraagd onderwijs op maat te bieden. 1 + 1 = …
Gepersonaliseerd leren 2.jpg


Gepersonaliseerd leren in de praktijk

Wat er nu precies valt onder gepersonaliseerd leren verschilt per school. Het is een overkoepelend begrip te vergelijken met ‘onderwijs op maat’ en ‘omgaan met verschillen’. Veel scholen gaan dus creatief om met het begrip gepersonaliseerd leren: de ene school heeft mobiele devices en digitale leersystemen, de ander houdt zich bezig met speciale coaching.

Het Isendoorn College in Warnsveld is een mooi voorbeeld. Deze school maakt gebruik van iPads als hulpmiddel in het klaslokaal om leerlingen actiever te krijgen. Leerlingen leren op een goede manier omgaan met internet en werken in eigen tempo met eigen werkvormen. Ook voor de docenten werkt het makkelijk, toetsen zijn meteen nagekeken!

Ook de leerlingen op het Stedelijk Lyceum-Innova in Enschede werken gepersonaliseerd. Daar zijn de lessen niet meer afhankelijk van de docent. Leerlingen maken hun eigen indeling en de docent loopt rond en ondersteunt waar nodig. Ook dit vinden wij een mooie manier van gepersonaliseerd leren.

Gepersonaliseerd leren.jpg

Start met gepersonaliseerd leren

Als onderwijsinstelling wil je kwalitatief goed leermateriaal realiseren en dan het liefst allemaal digitaal. Maar hoe doe je dit? En hoe start je nou met gepersonaliseerd leren? Dat is waar wij om de hoek komen. We helpen je graag bij de inrichting en maken een stappenplan om meteen aan de slag te gaan.

Download hier de gratis whitepaper!

Gerelateerde artikelen