(function(d,s,i,r) { if (d.getElementById(i)){return;} var n=d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0]; n.id=i;n.src='//js.hs-analytics.net/analytics/'+(Math.ceil(new Date()/r)*r)+'/554273.js'; e.parentNode.insertBefore(n, e); })(document,"script","hs-analytics",300000);

Efficiënt werken doe je zo

Je mailbox is overvol, de overbuurvrouw kletst de oren van je hoofd, de telefoon rinkelt aan één stuk door, er liggen twee stukken die over een uur de deur uit moeten en om het nog wat gezelliger te maken komt de directeur om de haverklap binnen met spoedjes. Je hoofd stroomt over en van enige structuur is geen sprake meer. Alles behalve efficiënt werken, toch? Lees nu hoe je slimmer gaat werken.

Handige tips waarmee jij een pro in efficiënt werken wordt!

Clean desk policy of creatieve bende?

Begin bij de basis, je werkplek. Oké die creatieve bende op je bureau zorgt ervoor dat je geïnspireerd raakt door de meest gekke dingen, maar je bent ook continu afgeleid. Je bent dan niet echt efficiënt aan het werken toch? Richt je werkplek dus in met dingen die je écht nodig hebt. Overige zaken leg je in de la zodat ze gemakkelijk tevoorschijn te halen zijn als je ze wil gebruiken. En die inspiratie dan? Loop net als Beethoven even naar buiten voor een frisse neus, hallo geniaal idee!

SlimmerWerkenDoeJeZo2.jpg

Focus is het sleutelwoord bij efficiënt werken

Zoek een plek waar je je volledig kunt focussen. Werk ongeveer 20 minuten aan één stuk door en las dan een kleine pauze in. Je hersenen activeren opnieuw en je behoudt je concentratie. Geen ruimte om je even af te zonderen? Dek externe prikkels af door muziek te luisteren op je koptelefoon.

Tijd indelen als een pro

Reserveer twee momenten per dag om je e-mail te beantwoorden en blok tijd in je agenda om te werken aan taken. Daarnaast is het soms erg handig om taken te combineren. Een aantal telefoontjes te plegen? Reserveer een half uurtje en handel ze allemaal af. Beperk ten slotte het aantal vergaderingen. Vraag jezelf af of het echt nodig is, of dat je het ook kunt bespreken bij het koffieapparaat of in een chat.

Life hacks

Wat zei je, hacks? Ja van die handige weetjes zoals sneltoetscombinaties voor Windows of Mac. Of gebruik snelkoppelingen naar veelgebruikte programma’s en zorg dat je browser opent met je meest gebruikte pagina’s.

Efficiënt werken met je ogen dicht

Zorg voor rust, regelmaat en ritme tijdens je werk. Deel je dagen zo goed mogelijk van te voren in zodat je weet waar je aan toe bent. Dit zorgt voor een ritme wat je na een tijdje met je ogen dicht volgt. Wedden dat jij straks meer doorzettingsvermogen hebt voor lastige klussen?

Natuurlijk lukt het niet altijd om even georganiseerd en zen te zijn. Maar hé zonder een beetje chaos is je werk ook niet echt boeiend, toch? Succes!

Gerelateerde artikelen