(function(d,s,i,r) { if (d.getElementById(i)){return;} var n=d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0]; n.id=i;n.src='//js.hs-analytics.net/analytics/'+(Math.ceil(new Date()/r)*r)+'/554273.js'; e.parentNode.insertBefore(n, e); })(document,"script","hs-analytics",300000);

‘’Een strak design, prima snelheid en ideaal voor zakelijk gebruik’’, wij testten de HP Pro Slate 12

Regelmatig krijgen we de nieuwste innovatieve gadgets binnen. Ons testpanel gaat met de aller gaafste aan de slag. Om meteen goed te beginnen zijn we gestart met de HP Pro Slate 12. Deze tablet werd in 2015 voor het eerst geïntroduceerd door HP. Het is een strakke tablet, even groot als een A4tje met een gewicht van 850 gram. Benieuwd wat wij ervan vonden?

Even voorstellen: ons testpanel

Ons testpanel bestaat uit diverse mensen met verschillende functies. Dit keer testten een accountmanager en een marketeer de HP Pro Slate 12. Na een intensieve testperiode, delen ze graag hun bevindingen:

De specificaties van de HP Pro Slate 12

De HP Pro Slate 12 is een 12.3 inch tablet, zoals we al eerder vertelden is dit net zo groot als een A4tje. Daarnaast bevat de tablet een IPS LCD display dat is voorzien van een uitstekende resolutie: 1600 bij 1200 pixels.

Het scherm is extra stevig dankzij het sterke glas en heeft een speciale coating waardoor je vingerafdrukken niet ziet. Qua geluid heeft de tablet stereo speakers aan de voorkant met DTS sound, 802.11 a/b/g/n/ac.

Als we de tablet open schroeven komen we een Qualcomm Snapdragon 800 processor met een snelheid van 2.3 GHZ tegen. Daarnaast bevat de tablet 2 GB aan werkgeheugen en 32 GB aan opslaggeheugen dat je eenvoudig uitbreid met een microSD kaart.

Ten slotte is deze tablet natuurlijk uitgerust met WiFi, Bluetooth 4.0 met NFC, een micro USB 2.0 poort én een 2 megapixel camera aan de voorkant en een 8 megapixel camera aan de achterzijde. Je snapt dat wij niet konden wachten om hiermee aan de slag te gaan!

HPPROSLATE12.jpg

En zijn we nog steeds zo enthousiast over de HP Pro Slate 12?

Ons testpanel is het over een aantal dingen eens:

  • Het uiterlijk van de tablet is strak, chique en erg mooi. Vooral de smart cover zorgt voor een zakelijke uitstraling.
  • Qua gewicht is deze tablet aan de zware kant, het A4 formaat werkt daarentegen prima.
  • De schermkwaliteit is erg goed, de resolutie zorgt voor heldere resultaten en ook de weergave van websites is scherp.
  • Het touchpad werkt prettig. Swipe- en drukbewegingen gaan soepel en er is veel ruimte tussen de toetsen, dus er worden weinig typfouten gemaakt.
  • De DTS Sound met twee luidsprekers aan de voorkant geven een goede, heldere geluidskwaliteit.
  • Op de snelheid van deze tablet is ook weinig aan te merken. Apps en internet laden vrij snel, houden we van!
  • Helaas is deze tablet niet erg mobiel. Door de grootte en het zware gewicht ga je er niet gemakkelijk privé mee op de bank zitten. Ook tijdens het reizen is een lichtere tablet gewenst.

Maar natuurlijk zijn er ook zaken waarover zij verschilden van mening:

  • Onze accountmanager vindt vooral de Duet Pen veelbelovend, terwijl onze marketeer lovend is over de accessoires.
  • Beiden noemden ze een ander minpuntje aan deze tablet: Onze marketeer vond dat het device veel ruimte in beslag nam door de grote smart cover en de accountmanager vond deze tablet helaas geen volwaardige vervanger voor pen en papier.

Tip: download vooral een aantal apps om de gebruiksvriendelijkheid te verhogen. Onze marketeer maakte bijvoorbeeld gebruik van de Evernote app en maakte diverse notitie tabbladen. Ideaal tijdens meerdere verschillende meetings.

Zo scoort de HP Pro Slate 12 bij ons

Gemiddeld scoort deze tablet een 7,5. Een 7 van de marketeer vanwege de smart cover die lastig aan de praat te krijgen was. Een 8 van onze accountmanager die hoopt dat HP erin slaagt om het gewicht wat omlaag te brengen en vooral het schrijven op het device een tikkie te verbeteren.

Gerelateerde artikelen