(function(d,s,i,r) { if (d.getElementById(i)){return;} var n=d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0]; n.id=i;n.src='//js.hs-analytics.net/analytics/'+(Math.ceil(new Date()/r)*r)+'/554273.js'; e.parentNode.insertBefore(n, e); })(document,"script","hs-analytics",300000);

Desktop virtualisatie in de zorg

Wist je dat desktop virtualisatie een enorme uitkomst biedt op het gebied van (gevoelige) informatiebescherming en flexibel werken? Hieronder beschrijven we de mogelijkheden voor jouw zorginstelling.

ICT knelpunten in de zorg

Er zijn een aantal knelpunten waar ICT managers in de zorg tegenaan lopen. Denk dan bijvoorbeeld aan: complexe ICT omgevingen die moeilijk beheersbaar zijn, omgang met gevoelige patiëntengegevens, weinig vertrouwen in het EPD, hoge kosten, ontoegankelijke systemen en een gebrek aan data integriteit. Deze problemen zijn op te lossen met desktop virtualisatie. Hieronder lees je wat dat precies inhoud en wat de voordelen zijn.

HealthCare1.jpg

Wat is desktop virtualisatie?

Het woord zegt het eigenlijk al. Desktop virtualisatie is het aanbieden van applicaties of een desktop, maar dan virtueel. Met desktop virtualisatie heb je qua gebruiksgemak dezelfde mogelijkheden als op een normale desktop. Het grootste voordeel is dat je overal toegang hebt tot je virtuele desktop. Je kunt overal inloggen en hebt dus ook de mogelijkheid om overal te werken.

Voordelen desktop virtualisatie

  • Doordat je overal toegang hebt tot je virtuele desktop werk je flexibel.
  • Er zijn geen hoge investeringen meer nodig in nieuwe hardware. Medewerkers hebben de mogelijkheid tot het meenemen van een eigen device (BYOD).
  • Het is makkelijker te beheren dan wanneer iedere medewerker op een individueel device werkt. Dit leidt tot minder onderhoudskosten.
  • Het bevordert de informatiebeveiliging omdat alles op één plek is opgeslagen. Dit voorkomt dat medewerkers informatie persoonlijk opslaan waarbij de kans bestaat dat informatie verloren gaat.
  • Er worden automatisch back-ups gemaakt waardoor veel dataverlies wordt voorkomen. 
  • Applicaties draaien beter omdat ze niet langer gekoppeld zijn aan de fysieke hardware. Dit bevordert het gebruiksgemak.
  • Hardware wordt beter benut en er zijn dus niet steeds opnieuw hoge investeringen nodig.
  • Het leidt tot energiebesparing omdat er simpelweg minder servers draaien.

Desktop virtualisatie in de zorg

Bovenstaande voordelen zijn voor alle organisaties toepasselijk. Waarom zijn deze voordelen nu zo belangrijk voor de zorg?

Veel medewerkers in zorginstellingen werken op verschillende locaties. Met desktop virtualisatie kan iedere medewerker, op iedere locatie bij belangrijke gegevens. Nog een belangrijk punt is de veiligheid. Alle data staat op één centrale server opgeslagen en dus niet op het device van de betreffende medewerker. Dit voorkomt dat bij diefstal of verlies van het device, belangrijke patiënten informatie op straat komt te liggen. Wat ook erg belangrijk is zijn de back-ups die gemaakt worden. Zoals eerder vermeld voorkomt dit dataverlies en dat is ook voor een zorginstelling van groot belang!

Is je interesse gewekt? En ben je benieuwd naar meer informatie? Neem contact met ons op.

Gerelateerde artikelen