(function(d,s,i,r) { if (d.getElementById(i)){return;} var n=d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0]; n.id=i;n.src='//js.hs-analytics.net/analytics/'+(Math.ceil(new Date()/r)*r)+'/554273.js'; e.parentNode.insertBefore(n, e); })(document,"script","hs-analytics",300000);

Dé oplossing voor het klaslokaal: ActivBoard Touch

De educatiemarkt is sterk aan het digitaliseren. De klaslokalen worden steeds interactiever. In dit blogartikel laten we je een slimme interactieve oplossing voor in het klaslokaal zien. Deze oplossing vergroot de interactie tussen docent en student.

ActivBoard Touch

Het ActicBoard Touch is een multi-touch smartboard met een beschrijfbaar whiteboard oppervlak. Het ActivBoard touch bevat infrarood technologie die zorgt voor intuïtieve interactie met vingers of styluspen. Het bord creëert eenvoudig een inspirerende interactieve leeromgeving in combinatie met de ActivInspire software en de classflow webbased software. Over de Classflow software vertellen we je later in dit blog meer.

Groots met een kleine prijs

Het ActivBoard Touch vormt een goede basis voor ieder klaslokaal. Het bord is verkrijgbaar in een 88 inch formaat. Ook combineer je het bord eenvoudig met een projector en wandsteun. Dit resulteert in een complete klaslokaaloplossing en dat voor een aantrekkelijke prijs.

Belangrijkste kenmerken

  • Infrarood technologie
  • Strak design
  • Multi touch (6touch)
  • Ook te gebruiken als whiteboard
  • Gunstige prijsklasse
  • Incl. ActivInspire Professional Edition software
  • 5 jaar garantie

Dé oplossing voor het klaslokaal ActivBoard Touch.jpg

Classflow software

De Classflow software is uitermate geschikt voor het dynamisch maken van lessen en maakt klassikaal samenwerken eenvoudiger.

Lessen voorbereiden

Docenten zijn in de gelegenheid hun lessen op verschillende manieren voor te bereiden via de Classflow software tool. Zo kunnen ze bestaande lessen uploaden in de tool, lessen gebruiken van andere docenten die gedeeld zijn in de community of zelf lessen creëren in de scratch functionaliteit.

Studenten connecten met een unieke klas code met de Classflow software. Dit is mogelijk vanaf iedere desktop, laptop of tablet. De docent zorgt ervoor dat de hele klas actief deelneemt aan de les door interactieve content te sturen naar de devices. De studenten zijn verplicht op deze content te antwoorden waardoor er geen enkele student met andere dingen bezig kan zijn. De docent krijgt een melding wanneer de student de tool verlaat en kan hier dus direct op ingrijpen.

Toetsen afnemen

Het is voor docenten ook mogelijk via de Classflow software toetsen afnemen. Deze toetsen of testen bestaan bijvoorbeeld uit quizzen, meerkeuze –en open vragen. De docenten hebben real-time toegang tot de toetsresultaten en andere data, welke ze later gemakkelijk analyseren. Omdat de docenten een melding krijgen wanneer een student de tool verlaat, hebben studenten geen mogelijkheid om het internet te raadplegen voor antwoorden op vragen. Fraude is dus verledentijd.  Docenten zijn zelfs in de gelegenheid zelf toetsen samen te stellen via de software op verschillende moeilijkheidsniveaus.

Lesmateriaal

Het lesmateriaal wat de studenten toegestuurd krijgen kan per individu worden aangepast. Per student kijk je dus wat hij of zij nodig heeft. Daarnaast is het ook mogelijk onderscheid te maken in groepsverbanden. Dan bepaal je zelf welke informatie / content de groepen te zien krijgen.

Makkelijke integratie

Naast het creëren van een slimme en interactieve lesomgeving is de Classflow software ook zeer eenvoudig te integreren met het Student Information System (SIS), Learning Management System (LMS) en het Content Management System (CMS). Zo centraliseer je alle aspecten van het lesgeven in een naadloze ervaring.

 

Gerelateerde artikelen