(function(d,s,i,r) { if (d.getElementById(i)){return;} var n=d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0]; n.id=i;n.src='//js.hs-analytics.net/analytics/'+(Math.ceil(new Date()/r)*r)+'/554273.js'; e.parentNode.insertBefore(n, e); })(document,"script","hs-analytics",300000);

Dé gouden tip om jouw Microsoft licentiebeheer en software op orde te krijgen

Als ICT organisatie ontvang je periodiek een licentie check vanuit Microsoft, ook wel een Software Asset Management (SAM) audit genoemd. De verplichting om mee te werken aan deze audit is door Microsoft opgenomen in de contractvoorwaarden. Op basis van de audit wordt bepaald of er te veel of te weinig licenties aanwezig zijn binnen organisaties. Microsoft heeft de afgelopen jaren de controle enorm uitgebreid om te achterhalen of de licenties op orde zijn.

“68% van de organisaties kunnen binnen een jaar zeker één software audit verzoek verwachten. Het is waarschijnlijk dat dit percentage nog verder toeneemt“ aldus onderzoeksbureau Gartner.

Controle binnen je organisatie

De verantwoordelijkheid voor het up-to-date zijn van licenties ligt in vrijwel alle gevallen bij de organisatie zelf. Wanneer je het bericht voor de audit negeert schakelt Microsoft in veel gevallen een audit- of accountantskantoor in om je organisatie te controleren. Deze kosten verhalen ze op jouw organisatie.

Daarnaast hebben verouderde licenties impact op het blijven runnen van je organisatie. Denk aan de problemen die optreden wanneer jouw Microsoft applicaties niet meer draaien. Vaak gebeuren dit soort dingen op de meest kritieke momenten. Hoe groot is schade dan? Kun je jouw klanten dan nog wel optimaal bedienen?

Zo houd jij jouw licentiebeheer op orde

Inmiddels hebben wij al jarenlange ervaring met het uitvoeren en begeleiden van SAM trajecten. Na het ontvangen van de Microsoft SAM audit is het snel en voordelig om dit door ons uit te laten voeren. We bieden je de oplossing om hier proactief op in te spelen.

Heb jij een verzoek van Microsoft ontvangen vanuit het SAM inventarisatie- en adviesprogramma? Werk dan met ons samen! We bieden je in samenwerking met onze partner Comparex een licentie adviesrapportage voor jouw Microsoft (maar uiteraard ook voor andere vendoren) landschap.

Resultaten van ons adviesrapport:

  1. Huidige licentiepositie volledig in kaart
  2. Concrete aanbevelingen om de omgeving te optimaliseren. Denk aan:
    1. Optimalisatie binnen de inrichting van de onderliggende infrastructuur
    2. Optimalisatie in de contractvorm van het aanschaffen van licenties

Wil je naast een periodieke adviesrapportage continu inzicht hebben in jouw licentieomgeving? Lees dan meer over ons licentieportaal. Binnen dit licentieportaal bieden wij een realtime overzicht van alle (af)lopende licenties en contracten.

Dit levert het je op

  • Zekerheid: alle licenties altijd actueel en op orde
  • Inzicht in hoelang licenties lopen
  • Op tijd je contracten verlengen

Wil je meer weten? Lees dan meer op onze Software Asset Management pagina, of laat hier je gegevens achter:

Gerelateerde artikelen

De cloud maakt zijn opmars

Ben je al actief in de cloud en wil je jouw cloudomgeving optimaliseren? Of weet je nog niet zeker of de cloud de juiste keuze i…

Lees meer
24 - 04 - 2018