(function(d,s,i,r) { if (d.getElementById(i)){return;} var n=d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0]; n.id=i;n.src='//js.hs-analytics.net/analytics/'+(Math.ceil(new Date()/r)*r)+'/554273.js'; e.parentNode.insertBefore(n, e); })(document,"script","hs-analytics",300000);

De dag van de duurzaamheid: innovatieve producten voor een beter milieu

Vandaag is de dag van de duurzaamheid. Ook in ICT land is duurzaamheid een begrip. Het gaat niet alleen om minder CO2 uitstoot en het planten van bomen, maar ook over ondernemen op een milieuvriendelijke manier. Computers, servers, laptops etc. staan de hele dag aan en verbruiken dus ook de hele dag energie. Dit is natuurlijk niet zo best voor het milieu. Maar ICT land zou ICT land niet zijn als daar niets op bedacht werd. Op deze dag van de duurzaamheid vertellen we hoe!

Duurzame producten in aantocht

De nieuwste innovatieve producten worden steeds duurzamer. Een voorbeeld is de Powersensor. Een monitor waarmee je een besparing realiseert tot 80%.

Philips: ‘’Iedereen wil een bijdrage leveren om onze planeet te redden, maar soms verwateren de beste bedoelingen in de rompslomp van het dagelijkse leven. Philips ontwikkelt slimme oplossingen die het denkwerk overnemen. De Powersensor is een slimme monitortechnologie met een ingebouwde “mensen-sensor”. Infraroodsignalen geven aan of iemand voor de monitor zit en zodra de stoel leeg is, wordt het energieverbruik automatisch met tot 80% verminderd. Zo is elke vergadering, elke koffiepauze, elk wandelingetje naar de printer en elk praatje met een college een gelegenheid om de ecologische voetafdruk te verkleinen en de kosten de te verlagen. Moeiteloos.’’

Als toevoeging op bovenstaande monitor is er nu de 0 watt hard switch. Met één druk op deze switch, meestal bevestigd aan de achterkant van de monitor, schakel je de energie van je scherm naar het stopcontact uit. Dit resulteert in een energieverbruik van 0!

Powersensor Philips.jpg

De voordelen van duurzaam ondernemen

Het overstappen naar duurzame producten is misschien niet iets wat je meteen wil aanpakken. Het vergt toch een investering en waar begin je? Hierbij de drie belangrijkste voordelen.

  • Je verlaagt de kosten. Oké de investering in duurzame producten is niet de goedkoopste oplossing op dat moment. Maar juist vanwege dat duurzame gedeelte verdient de investering zich uiteindelijk terug.
  • Het is een boost voor je imago. Een onderneming valt of staat met een goed imago. Door duurzaam te werken laat je zien dat je verantwoordelijk bezig bent. Dat zorgt dan weer voor waardering van de klant.
  • Je bevordert een fijn werkklimaat. Medewerkers zijn de ambassadeurs van jouw organisatie en dragen een positief beeld over jouw organisatie uit naar buiten. Een duurzame werkomgeving heeft een positief effect op hen. Win win!

Welke duurzame producten passen bij mijn organisatie?

Een veel gestelde vraag waarbij we je graag helpen. Voor iedere organisatie is het antwoord namelijk anders. Het is van belang een oplossing te vinden die past bij jouw organisatie. Op deze dag van de duurzaamheid geven je we graag advies hoe jouw organisatie bij kan dragen aan het milieu met duurzame producten.

Gerelateerde artikelen