(function(d,s,i,r) { if (d.getElementById(i)){return;} var n=d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0]; n.id=i;n.src='//js.hs-analytics.net/analytics/'+(Math.ceil(new Date()/r)*r)+'/554273.js'; e.parentNode.insertBefore(n, e); })(document,"script","hs-analytics",300000);

Code rood wat nu?! Met de juiste mobility oplossing houd je code groen!

De dagen worden langzaam aan steeds kouder. De eerste natte sneeuw is zelfs al een feit. Eind vorig jaar en begin dit jaar kampten we met extreem winters weer, oftewel code rood. IJzel, spekgladde wegen en flinke files waren het resultaat. Speel hier als werkgever én werknemer op tijd op in! Samen zorgen we ervoor dat jouw organisatie door draait zonder problemen! Een goed mobility beleid biedt je de oplossing. 

Mobility strategie: uitkomst bij onverwachte omstandigheden

Tegenwoordig zijn we dankzij "Het Nieuwe Werken" al minder gebonden aan een vaste werkplek. De huidige technologische ontwikkelingen geven je als organisatie diverse mogelijkheden om werknemers op afstand te laten (samen)werken. Dit werkt goed voor flexibele medewerkers, zoals buitendienst medewerkers, maar “Het Nieuwe Werken” biedt je ook uitkomst bij onverwachte omstandigheden zoals code rood. Het is hierbij wel belangrijk dat je jouw mobility strategie goed op orde hebt.

Code-rood.jpg

De toegevoegde waarde van Mobile Device Management bij een code rood

Met een Mobile Device Management oplossing configureer, beveilig en ondersteun je jouw mobiele apparaten en die van je medewerkers. Ongeacht op welk device je werkt. Persoonlijk of zakelijk, de bedrijfsgegevens blijven altijd beschermd.

We zien al een tijdje een flinke toename in mobiele gebruikers. Vandaag, tijdens de code rood in het noorden van het land, is dat maar goed ook. Mobile Device Management biedt een enorme toegevoegde waarde door het borgen van de productiviteit van je werknemers en de continuïteit van je organisatie. Vooral wanneer werknemers gedwongen worden om thuis te werken. Waar en wanneer je maar wilt toegang tot de juiste data op een veilige manier, dat is een must.

Veiligheid voorop!

Bij een code rood is niet alleen de veiligheid van je werknemers van belang, ook de veiligheid van de mobiele werkomgeving mag niet vergeten worden. Het ontwikkelen, toepassen en handhaven van een nieuw beveiligingsbeleid is ontzettend belangrijk. Stel jezelf, wanneer je mobiel werken wilt faciliteren in jouw organisatie, de volgende vragen:

  • Hoe borg ik de privacy van mijn medewerkers?
  • Hoe ga ik om met fileshare-systemen zoals dropbox of andere shadow ICT?
  • 1 op de 5 devices worden gestolen of raken verloren per jaar, hoe beveilig ik mezelf hiertegen?
  • Hoe zorg ik er nu voor dat de data veilig blijft?

Werken in de cloud met Office 365

Eén van de oplossingen waarmee mobiel werken wordt gefaciliteerd is Office 365. Doordat je in de cloud werkt, wordt alles voor je geregeld: je hebt altijd de meeste up-to-date versie ter beschikking en de installatie, troubleshooting en het beheer gebeurt op afstand waardoor je zelf niets hoeft te doen. Er zijn verschillende licentievormen beschikbaar waardoor je als organisatie de best passende keuze maakt. Dit is financieel ook gunstig: met één licentie werk je namelijk al op vijf devices, dus ook thuis of op je tablet.

Maak jouw organisatie code rood proof!

De eerste code rood melding van het jaar komt steeds dichterbij, bereid jouw organisatie goed voor! Onze Mobile Device Management oplossing zorgt ervoor dat jouw werknemers altijd en overal werken, ongeacht de onverwachte omstandigheden. Hierbij garanderen we de maximale veiligheid van jouw bedrijfsgegevens. Dit doen we door: 

  • Betrouwbare applicaties beschikbaar te stellen.
  • Jouw bedrijfsdata te beschermen tegen virussen.
  • Beschermingsmaatregelen voor gevoelige data te configureren.
  • Data op afstand te wissen bij verlies van een device.

Heb jij de mobility strategie van je organisatie al op orde?

Jouw organisatie voorbereiden op situaties als code rood doe je met een gedegen mobility strategie. Hiermee behoudt je de continuïteit in je organisatie bij onverwachte situaties. Onze mobility checklist geeft je direct inzicht in de aandachtspunten voor jouw organisatie.

Download nu de mobility checklist!

Bewaren

Gerelateerde artikelen