(function(d,s,i,r) { if (d.getElementById(i)){return;} var n=d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0]; n.id=i;n.src='//js.hs-analytics.net/analytics/'+(Math.ceil(new Date()/r)*r)+'/554273.js'; e.parentNode.insertBefore(n, e); })(document,"script","hs-analytics",300000);

Bescherm jezelf tegen phishing!

Gisteren verscheen er een nieuwsartikel over een nieuw soort phishingmails dat gebruik maakt van persoonlijke informatie van LinkedIn. Door de hack zijn er al verschillende gegevens op straat belandt zoals gebruikersnamen en emailadressen. Deze informatie wordt vervolgens misbruikt door internetcriminelen om persoonlijke gegevens of geld te stelen.

Phishing thumb.png

Ondanks dat wij dagelijks druk zijn met het filteren van spammails voor onze klanten, is het niet altijd mogelijk alle mails te onderscheppen. De mails zien er steeds 'echter' uit. We geven je daarom graag wat tips en laten je zien hoe deze phishingmails eruit kunnen zien. 

Phishing1.jpg

Phishing2.jpg

Phishing3.jpg

Ontvang je een mail die lijkt op één van bovenstaande klik dan nooit op ‘afmelden’. Dit werkt averechts. Je activeert hiermee namelijk je e-mailadres. Wij hanteren zelf altijd een gouden regel: let altijd op opvallende teksten. Denk dan aan:

  • Een rare e-mailtekst
  • Een bijlage met een aparte naam
  • Een vraag uit het niets om een betaling

Controleer ook altijd de afzender. Ken je de persoon? Verifieer dan even bij die persoon of de e-mail bewust verstuurd is. Het kan namelijk zijn dat deze persoon gehackt is. Twijfel je aan de betrouwbaarheid van het e-mailadres? Check dit even via Google door het adres in te voeren in de zoekbalk.

Wil je meer weten over onze security diensten? Klik dan even verder!

New Call-to-action

Gerelateerde artikelen