(function(d,s,i,r) { if (d.getElementById(i)){return;} var n=d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0]; n.id=i;n.src='//js.hs-analytics.net/analytics/'+(Math.ceil(new Date()/r)*r)+'/554273.js'; e.parentNode.insertBefore(n, e); })(document,"script","hs-analytics",300000);

Beïnvloed je keuzes en bepaal je toekomst

Je kent vast wel dat moment dat je denkt: als ik dit niet had gedaan, zag mijn leven er heel anders uit. Of de uitkomst nu positief of negatief was, jij maakte die keuze niet voor niets. Maar waar zijn keuzes eigenlijk op gebaseerd? Waarom doen we wat we doen? En hoe beïnvloed je keuzes? Tony Robbins gaf een ontzettend inspirerende toespraak, benieuwd?

Beinvloedjekeuzes.png

Emoties die keuzes beïnvloeden

Je kijkt er vast niet van op, maar emoties bepalen een groot deel van je keuzes. Echter reageert iedereen anders op een bepaalde situatie. De één heeft niets, maar maakt er toch het beste van. De ander heeft alles, maar is nooit tevreden.

Wat vormt ons?

Het gaat niet per se om de kennis die je hebt, maar meer waar je het voor gebruikt en vooral HOE je het gebruikt. Ook al heb je geen geld, goede technieken of de juiste contacten. Dat zijn niet de bepalende factoren. Want als je iets écht wilt en er voor de volle 100% voor gaat, dan kun je heel erg veel.

Er is een duidelijk verschil tussen middelen en vindingrijkheid. Dit volgende rijtje laat dat duidelijk zien:

  • Tijd vs. creativiteit
  • Geld vs. vastberadenheid
  • Technologie vs. doorzettingsvermogen
  • Contacten vs. nieuwsgierigheid
  • Ervaring vs. passie
  • Management vs. oplossen

Wat willen we hiermee zeggen? Dat het je enorm helpt als je creatief bent, durft en risico’s neemt. Op die manier bereik je hoe dan ook je doelen.

Keuzes die de koers bepalen

Keuzes maakt iedereen, bewust of onbewust. Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je dacht: had ik dat maar nóóit gezegd. Maar er was ook vast eens een moment dat je trots was op de keuze die je had gemaakt. Op het moment van de keuze verkeerde je in een bepaalde staat van emotie. Het was dus ook de emotie die deels zorgde voor dit resultaat.

Hoe je keuzes beïnvloed

Het beïnvloeden van keuzes heeft te maken met je behoeften. Door je bewust te zijn van deze behoeftes weet je hoe je er op in kunt spelen.

In feite heeft iedereen zes persoonlijke behoeften:

1. Zekerheid
Iedereen heeft zekerheid nodig en wil weten hoe hij of zij problemen kan voorkomen. Maar als je alles van te voren al weet, verveel je je…

2. Onzekerheid
Eigenlijk heb je dus ook onzekerheid, verrassingen en variatie nodig. Zo blijf je uitgedaagd en gemotiveerd.

3. Authenticiteit
Ook het gevoel dat je er toe doet, is voor veel mensen van groot belang. Zo weet je dat je uniek, speciaal en belangrijk bent.

4. Verbinding en liefde
Niet iedereen geeft het toe, maar het gevoel dat iemand in je geloofd en je dus verbonden bent met diegene geeft heel veel kracht!

Hoewel de eerste vier vooral je persoonlijke gemoedstoestand beïnvloeden, hebben de volgende twee meer te maken met je omgeving.

5. Groeien
Iedereen wil groeien en vooruit, toch? Door te groeien en groter te worden heb je namelijk meer mogelijkheden om iets te betekenen voor jezelf en ook anderen.

6. Een bijdrage leveren
Het lijkt een beetje op het punt hierboven. Maar uiteindelijk draait het allemaal om een bijdrage leveren en iets nuttigs doen.

Al met al heeft iedereen in basis dezelfde behoeften. Alleen bepaal je zelf hoe hoog je de lat legt en hoe je jouw doelen gaat bereiken. Focus, relativeer en geloof in jezelf. Je kunt veel meer dan je denkt. Uiteindelijk leer je namelijk door te ervaren en niet door ervan te horen. Pas dan waardeer je de dingen die je hebt en lever je écht een bijdrage.

Toepassen in het werkveld

Emoties, talenten, doelen en behoeften hebben ook in het werkveld veel invloed. Ben je benieuwd hoe de verandering van mensen in elkaar zit? Hoe je positief inspeelt op de talenten van collega’s? En hoe je een organisatie positief verandert? Neem dan eens contact met ons op! 

Download hier de gratis whitepaper!

Gerelateerde artikelen